Canelons

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge dels canelons de la Dolors
Imatge dels canelons de la Dolors | Dolors Mateu

No sé si us passa el mateix que a mi, però la Dolors Mateu quan es diu 'canelons', automàticament pensa en els clàssics, els de carn, els de tota la vida. A més a més, ens explica que quan era petita, els canelons només es feien en les dates assenyalades: Nadal, Festa Major, en els casaments, algun aniversari, ... Ara per Nadal, tocaran una altra vegada. T'animes?

 

Ingredients per a unes 4-6 persones

200 gr. de llom de porc

200 gr. de pit de pollastre

2 tomàquets

1 ceba

2-4 grans d'all

50 cc de conyac

Sal, pebre negre

20-25 plaques de canelons

Oli d'oliva verge extra

1 c / s de mantega de porc

 

Per a la beixamel

100 gr. de mantega

100 gr. de farina

600 cc de llet

 nou moscada

 

Elaboració

En una cassola poseu la mantega, oli, la ceba partida, els alls sense pelar, la carn trossejada i daureu. Afegiu els tomàquets pelats i partits a trossos, el conyac, una mica d'aigua, salpebreu i rostiu a foc baix-mitjà fins que estigui la carn cuita, uns 60-90 minuts, amb la cassola mig tapada . Deixeu temperar.

 

Per a la beixamel:  amb els ingredients indicats seguiu la recepta de la beixamel (aquí)Bulliu les plaques dels canelons seguint les instruccions del fabricant, col·loqueu-les esteses sobre un drap estès ben pla.

 

Piqueu el contingut de la cassola (treure la pell als alls), barregeu amb un parell de cullerades de beixamel i poseu dins  les plaques una mica de farciment, enrotlleu la pasta formant els canelons. En una safata de forn repartiu  al fons una mica de beixamel, poseu els canelons i aboqueu per sobre més beixamel Escampeu formatge ratllat, ruixeu amb un fil d’oli i gratineu.

 

L'apunt

Les racions dependran del poc o molt que omplim els canelons, a més, us aconsello fer més dels que es necessiten i la resta els podeu  congelar, millor els canelons sols, sense la beixamel.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?



Comentaris

envia el comentari