RECEPTA: Crema catalana

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Crema catalana
Crema catalana de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Hi ha qui diu que la crema catalana és la predecessora de la crème brûlée francesa i encara que semblin iguals la diferència està en què la crema catalana no es cou al bany Maria i la crème brûlée sí. A més la crema catalana es fa amb llet i la brulée s'elabora amb nata.Bé, doncs aquesta setmana, la Dolors Mateu ens porta una recepta per llepar-nos els dits i, sens dubte, és la crema catalana. Apunteu tots els ingredients i comenceu a encendre els fogons, ja que aquesta recepta promet!

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 6-8 persones

1 l. de llet

6 rovells d'ou

200 gr. de sucre

50 gr. de farina fina de blat de moro

1 branqueta de canyella

escorça de llimona

 

Elaboració

Porteu la llet a ebullició amb la canyella i la pell groga de la llimona, deixeu reposar uns 5-10 minuts, retireu la canyella i la pell.

En un cassó poseu els rovells, el sucre i la farina de blat de moro, bateu bé amb unes varetes i afegiu a poc a poc la llet infusionada i colada, remeneu bé.

Poseu al foc i porteu a ebullició sense parar de moure fins que espesseixi. Aboqueu en una font o en recipients individuals i deixeu que es refredi. Abans de servir tireu una mica de sucre i cremeu-lo.

 

L'apunt

Les clares dels ous es poden congelar.

** És important no parar de remoure amb les varetes mentre es fa la crema, així no es faran grumolls.

** Per cremar la crema es pot emprar un bufador o una pala especial per a tal fi.

 

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

Altres receptes que et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari