Catalunya Diari

Recepta: Empanada fullada de tonyina

La recepta de la setmana de la Dolors Mateu

Empanada de tonyina de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Hi ha moltes maneres de preparar una empanada, aquesta que us proposem aquest dijous, és la que acostuma a fer la Dolors Mateu. Us apunteu?

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ingredients per a 6 persones

2 làmines de pasta de full
1 ceba mitjana
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 fulla de llorer
farigola, sal, pebre negre
300 gr. de tonyina en oli
1 ou
oli d'oliva verge extra

Elaboració

Prepareu una bona samfaina com indico aquí; les verdures talleu-les a trossos de mos i en una paella amb oli deixeu que es vagin fent a poc a poc, afegiu el llorer, farigola (una branqueta), salpebreu i manteniu-lo al foc fins que les verdures estiguin ben cuites.

Escorreu la samfaina de l'oli que pugui retenir i es barreja amb la tonyina. Estireu una làmina de pasta de full, repartiu el farcit excepte per les vores que les mullareu amb una mica d'aigua.
Cobriu amb l'altra làmina de pasta de full i pressioneu bé els laterals amb una forquilla perquè quedin unides les dues parts.

Punxeu també tota la part de dalt de l'empanada, feu un petit orifici en el centre perquè pugui sortir el vapor que es genera en la cocció i decoreu amb trossets de pasta. Pinteu tota l'empanada amb l'ou batut. Poseu-la al forn preescalfat uns 25-30 minuts a 180°, supervisant perquè no se'ns torri massa.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari