Catalunya Diari

RECEPTA: Mona de Pasqua de xocolata

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
La Mona de Pasqua de la Dolors Mateu
La Dolors Mateu ens explica com fer la típica mona de Pasqua | Dolors Mateu

Us animeu a far la Mona? La Dolors Mateu ens explica aquest dijous que està convençuda que molts ja la feu a casa, aquesta és de xocolata, per variar una mica de la tradicional. Els que encara no l'heu fet, us poseu mans a la massa?

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 8 persones

Ametlla crocant i ous de xocolata

Per al pa de pessic:

200 gr. de farina

200 gr. de sucre

5 ous

1 sobre de llevat en pols

2 cullerades plenes de cacau pur en pols

 

Per a l'almívar:

¼ l. d'aigua

½ kg. de sucre

Per a la mantega dolça:

Almívar

Mantega

Per a la cobertura de xocolata:

100 gr. de xocolata postres

50 gr. de mantega

 

Elaboració

Feu el pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre uns 10 minuts fins a aconseguir una massa blanquinosa. Afegiu la farina, el cacau i el llevat tamisats i barregeu suaument, el just perquè s'integrin. Poseu la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat. Coure al forn preescalfat a 180° durant uns 20-25 minuts (encès dalt i baix) i en el segon nivell d'alçada.

 

Elaboreu l'almívar: Poseu l'aigua i el sucre en un cassó i porteu a ebullició. Apagueu el foc i deixeu refredar.

Elaboreu la mantega dolça: Poseu la mateixa quantitat de mantega en pomada que de l'almívar que tenim fet per mullar el pastís. Bateu la mantega sola durant uns 5-10 minuts fins que quedi d'un color blanc. Afegiu a poc a poc l'almívar i aneu treballant la barreja fins que quedi una pasta homogènia.

Feu la cobertura de xocolata: barregeu la xocolata trossejada i la mantega. Escalfeu al microones perquè es desfacin. Remeneu bé.

Munteu "la Mona": Partiu el pa de pessic per la meitat horitzontalment i xopeu amb l'almívar, pinteu els costats també. Cobriu aquests costats amb l'ametlla crocant. Pinteu la part superior del pa de pessic amb l'almívar i repartiu la cobertura de xocolata. Amb la mantega dolça posada en una màniga pastissera féu petits dibuixos per la superfície. Col·loqueu, estant encara tova la xocolata, els ous i altres ornaments perquè quedin subjectes.

 

L'apunt

NOTA: La quantitat de comensals és orientativa.

  

** Per saber si el pa de pessic és cuit introduir una broqueta si surt seca ja estarà, si surt una mica humida continuar la cocció.

** Si veieu que se us torra per sobre cobriu amb paper d'enfornar.

** L'almívar pot fer-se també amb algun licor però com la mona està pensada per a nens millor no posar-lo.

** La quantitat de mantega dolça o ensucrada no ho poso, depèn de la quantitat que vulgueu fer, jo vaig fer molt poca, encara que si sobra es pot congelar, així que es pot posar 200 gr i 200cc. de cada un.

** La mantega en pomada és la mantega a temperatura ambient

** El pa de pessic, l'almívar i mantega ensucrada es poden fer abans, així només quedarà decorar "la mona".

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 



Comentaris

envia el comentari