Us animeu a far la Mona? La Dolors Mateu ens explica aquest dijous que està convençuda que molts ja la feu a casa, aquesta és de xocolata, per variar una mica de la tradicional. Els que encara no l'heu fet, us poseu mans a la massa?
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
Ametlla crocant i ous de xocolata
Per al pa de pessic:
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
5 ous
1 sobre de llevat en pols
2 cullerades plenes de cacau pur en pols
Per a l'almívar:
¼ l. d'aigua
½ kg. de sucre
Per a la mantega dolça:
Almívar
Mantega
Per a la cobertura de xocolata:
100 gr. de xocolata postres
50 gr. de mantega
Feu el pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre uns 10 minuts fins a aconseguir una massa blanquinosa. Afegiu la farina, el cacau i el llevat tamisats i barregeu suaument, el just perquè s'integrin. Poseu la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat. Coure al forn preescalfat a 180° durant uns 20-25 minuts (encès dalt i baix) i en el segon nivell d'alçada.
Elaboreu l'almívar: Poseu l'aigua i el sucre en un cassó i porteu a ebullició. Apagueu el foc i deixeu refredar.
Elaboreu la mantega dolça: Poseu la mateixa quantitat de mantega en pomada que de l'almívar que tenim fet per mullar el pastís. Bateu la mantega sola durant uns 5-10 minuts fins que quedi d'un color blanc. Afegiu a poc a poc l'almívar i aneu treballant la barreja fins que quedi una pasta homogènia.
Feu la cobertura de xocolata: barregeu la xocolata trossejada i la mantega. Escalfeu al microones perquè es desfacin. Remeneu bé.
Munteu "la Mona": Partiu el pa de pessic per la meitat horitzontalment i xopeu amb l'almívar, pinteu els costats també. Cobriu aquests costats amb l'ametlla crocant. Pinteu la part superior del pa de pessic amb l'almívar i repartiu la cobertura de xocolata. Amb la mantega dolça posada en una màniga pastissera féu petits dibuixos per la superfície. Col·loqueu, estant encara tova la xocolata, els ous i altres ornaments perquè quedin subjectes.
NOTA: La quantitat de comensals és orientativa.
** Per saber si el pa de pessic és cuit introduir una broqueta si surt seca ja estarà, si surt una mica humida continuar la cocció.
** Si veieu que se us torra per sobre cobriu amb paper d'enfornar.
** L'almívar pot fer-se també amb algun licor però com la mona està pensada per a nens millor no posar-lo.
** La quantitat de mantega dolça o ensucrada no ho poso, depèn de la quantitat que vulgueu fer, jo vaig fer molt poca, encara que si sobra es pot congelar, així que es pot posar 200 gr i 200cc. de cada un.
** La mantega en pomada és la mantega a temperatura ambient
** El pa de pessic, l'almívar i mantega ensucrada es poden fer abans, així només quedarà decorar "la mona".
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?