La Dolors Mateu ens porta aquest dijous un plat de pasta que, segons explica, és un gran comodí. I ho és perquè la pasta és un plat que agrada a quasi tothom i admet multitud de combinacions. Es pot servir tan freda, temperada o calenta i de totes les maneres, podem preparar un plat deliciós i apte per a tots els gustos i edats. En aquest sentit, la Dolors explica que aquesta barreja de sabors «ens agrada a casa i si es desitja, pot ser perfectament un plat únic, això si, acompanyat d'una bona amanida».
500 gr.de pasta fresca, tortel·lini de mató i espinacs
100 gr. de pernil
50 gr. de cansalada viada
150 gr. bolets variats en conserva
1 gra d'all, julivert
1 c/s de pinyons
4-5 c/s de formatge parmesà ratllat
oli d'oliva verge extra
Bulliu la pasta segons instruccions del fabricant. Escorreu-la i reserveu. En una paella amb una mica d'oli salteu els bolets trossejades un parell de minuts, afegiu l'all i unes fulles de julivert picats.
Incorporeu el pernil i la cansalada tallats a dauets petits, passats uns 5 minuts s'afegeixen els pinyons, doneu un parell de voltes i retireu del foc. Barregeu bé la pasta amb la barreja de bolets i pernil, escampeu-hi formatge parmesà.
Triturar les fulles de julivert amb uns 100 cc. d'oli fins que quedi una salsa verda. Serviu la pasta i acompanyeu-la amb l'amaniment de julivert i oli.
Els tortel·lini farcits del que us agradi, o bé un altre tipus de pasta.
Per a l'oli de julivert es pot posar la quantitat d'oli que cregueu adequat, al vostre gust.
c/s= cullerada sopera.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?