Catalunya Diari

RECEPTA: Pastetes de bacallà

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Pastetes de bacallà
Pastetes de bacallà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Un dijous més la Dolors Mateu ens porta un d'aquells plats que, si els tastem, de ben segur que ens enamoraran. El bacallà és un dels peixos més admirats, saborosos i versàtils a la cuina. Tal com diu la Dolors Mateu, el podem fer de moltes maneres, això sí, unes més 'atractives' que unes altres. Ara bé, què us sembla si el fem així? Apunteu bé la recepta perquè, a més a més, el bacallà acostuma a ser el peix estrella en els plats de Setmana Santa, així que si apreneu a fer aquestes delicioses pastetes de bacallà, de ben segur que podran convertir-se en una aposta segura.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 4-6 persones

250gr. de bacallà dessalat i esqueixat 

  

½ ceba 

  

1 culleradeta d'anet sec 

  

100 cc. de llet 

  

150 gr. de farina 

  

2 ous 

  

1 culleradeta de llevat en pols 

  

Oli d'oliva verge extra 

 

 

Elaboració

En un recipient barregeu el bacallà dessalat, la ceba picada molt menuda, l'anet, i un parell de cullerades d'oli. Reserveu.

  

  

Amb una batedora emulsioneu la llet, la farina, els ous i el llevat. Deixeu reposar una mitja hora.

  

Incorporeu la barreja del bacallà, remeneu bé.

  

  

Poseu en una planxa calenta una mica d'oli i aboqueu un parell de cullerades del preparat, quan estiguin torrades per tots dos costats l'emplateu per servir.

 

 

L'apunt

Queden molt bé acompanyades d'una amanida. 

  

** Es poden fregir, però millor fer-les a la planxa o fins i tot al forn. 

  

** No necessita sal, però això al vostre gust. 

 

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar aquestes receptes...



Comentaris

envia el comentari