Catalunya Diari

RECEPTA: Pastís eriçó de xocolata

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge del pastís d'eriçó de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Si has de fer un pastís per algú a qui li agradi la xocolata i li vols arrencar un somriure, no busquis més, aquesta és la teva recepta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients per a 6-8 persones

200 gr. de sucre

2 ous

10 c / s de llet

180 gr. de farina amb llevat incorporat

2 c / s de cacau pur en pols

Per al morret

100 gr. de nata per muntar

100 gr. de xocolata fondant

2 c / s de sucre en pols o glacé

  

Per al farcit i cobertura

125 gr. de mantega

200 gr. de sucre glacé

1 c / s de cacau pur en pols

2 c / s de llet

1 paquet de palets de xocolata

3 daus de xocolata blanca

Per l'almívar

200cc. d'aigua

200 gr. de sucre

Elaboració

Feu el pa de pessic batent el sucre amb els ous fins a tenir una massa blanquinosa i cremosa, uns 10 minuts, afegireu la llet, barrejareu i posareu la farina amb el llevat, i el cacau en pols tamisats. Barregeu suaument perquè s'agermani bé la massa.Poseu en un motlle d'uns 20cm. de diàmetre, untat amb mantega i enfarinat, al forn prèviament escalfat a 180° durant uns 50-60 minuts. Treure del forn, deixeu temperar i el traieu del motlle. Mentre s'enforna, feu el morret escalfant la nata amb el sucre i remeneu perquè es dissolgui .

  

Afegiu la xocolata, amb el foc apagat, barregeu bé fins que es formi una crema homogènia. Deixeu refredar una mica. Aboqueu-la en una paperina petita de paper de forn i guardeu-ho a la nevera. Per fer l'almívar poseu en un cassó l'aigua i el sucre, porteu a ebullició un minut. Apagueu i deixeu refredar. Per a la cobertura bateu la mantega tova amb el sucre, la llet i el cacau fins que formi una crema llisa.

Muntatge de l'eriçó: Talleu el pa de pessic per la meitat, com que us haurà pujat tindrà aquesta forma arrodonida de dalt que ens interessa. Unteu amb almívar les dues parts tallades i poseu una mica de la crema de mantega amb cacau, munteu de nou el pa de pessic i recobriu amb la resta de la crema de mantega amb cacau. Poseu el morret, tret ja del cucurutxo de paper, i posar-lo tocant al pa de pessic cobert. Li col·locareu 3 gragees: els ulls i el morret. Només ens queda col·locar els palets de xocolata a manera de peus. Guardeu a la nevera però treure'l 1 hora abans de menjar-lo.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari