Catalunya Diari

Recepta: Patates de xurreria o patates xips

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge de les patates xips de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La Dolors Mateu ens porta aquest dijous la recepta d'unes patates que, en principi semblen fàcils, encara que cal trobar el punt perquè quedin daurades i cruixents i sobretot que no se'ns s'enganxin unes amb les altres. Si seguiu els seus consells, us sortiran unes patates de xurreria o patates xips que us les demanaran sempre.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Ingredients per a 4 persones

4-5 patates mitjanes
Oli d'oliva verge extra
Sal, pebre negre

Elaboració

Renteu bé les patates, peleu-les i talleu-les molt fines, millor amb mandolina. Poseu-les en un recipient amb aigua freda renovant aquesta amb freqüència, finalment deixar-les en remull una mitja hora. Torneu a rentar-les, escórrer i assecar amb un drap.

En un recipient fondo amb molt oli o en una fregidora, aneu fregint per tandes, procureu que no quedin enganxades entre si en posar-les en l'oli, quant comencin a pujar o tinguin un color una mica daurat les traieu, deixeu-les escórrer en un colador per treure l'excés d'oli. Salpebreu al gust.

L'apunt

Les patates si són noves, no cal pelar-les, ben rentades i seques.
** L'oli ha d'estar calent, però no fumejant, perquè en cas contrari no us quedarien cruixents.
** Es guarden bé uns dies en un recipient tancat de llautó, bé això, si és que sobren.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari