Catalunya Diari

Recepta: Pit de xai amb pebrots

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge del pit de xai de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La Dolors Mateu ens explica aquest dijous que, quan compra xai, acostuma a fer-ho a parts iguals, poques vegades adquireix peces per separat tipus costelles o espatlla. Sempre demana que li tallin segons el seu gust i les parts que no vagi a utilitzar immediatament les congela en paquets d'un parell de racions.

En aquest sentit, assegura que hi ha un tall considerat poc noble pel seu aspecte, però que pot fer-se a la brasa, rostit al forn i en la paella o la cassola, és la part de pit que queda després de tallar les costelles o costelles. A aquest pit de xai se li afegeixen uns pebrots i queda així de preciós. I deliciós segur que també!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients per a 4 persones

2 tires de pit
2 grans d'all
1 ceba gran
2 pebrots vermells
1 pebrot verd italià
50 cc. de cava
100 cc. d'aigua
2 c / s d'ametlles trossejades
2 c / s de farina
sal, pebre negre, llorer, julivert
oli d'oliva verge extra

Elaboració

Tallar la carn de xai a tires estretes seguint la direcció de l'os. En una cassola baixa amb l'oli calent i els grans d'all sense pelar, daurar els trossos de carn enfarinats. Reservar. Tallar la ceba a làmines fines, els pebrots a tires, afegir a la cassola amb una mica de sal i ofegar uns 7-8 minuts.
Incorporar la carn reservada, salpebrar, afegir el llorer, baixar el foc i ofegar uns 5 minuts més.

Afegir el cava, l'aigua, i deixar que es faci tot junt a foc lent durant uns 30-40 minuts amb la cassola semi tapada. Rectificar de sal i pebre, incorporar les ametlles i deixar un parell de minuts més. Escampar-julivert picat.

L'apunt

Podeu posar vi blanc de la vostra zona o de què tingueu a casa.
** Si passat el temps de cocció encara queda brou, es pot deixar uns minuts més destapat, perquè s'espesseixi la salsa.
** Les ametlles jo faig servir les de granet, però podeu trossejar les senceres o passar-les pel morter.
** Aquesta recepta queda millor de vigília.
** c / s = cullera sopera

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari