La Dolors Mateu ens explica aquest dijous que, quan compra xai, acostuma a fer-ho a parts iguals, poques vegades adquireix peces per separat tipus costelles o espatlla. Sempre demana que li tallin segons el seu gust i les parts que no vagi a utilitzar immediatament les congela en paquets d'un parell de racions.
En aquest sentit, assegura que hi ha un tall considerat poc noble pel seu aspecte, però que pot fer-se a la brasa, rostit al forn i en la paella o la cassola, és la part de pit que queda després de tallar les costelles o costelles. A aquest pit de xai se li afegeixen uns pebrots i queda així de preciós. I deliciós segur que també!
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
2 tires de pit
2 grans d'all
1 ceba gran
2 pebrots vermells
1 pebrot verd italià
50 cc. de cava
100 cc. d'aigua
2 c / s d'ametlles trossejades
2 c / s de farina
sal, pebre negre, llorer, julivert
oli d'oliva verge extra
Tallar la carn de xai a tires estretes seguint la direcció de l'os. En una cassola baixa amb l'oli calent i els grans d'all sense pelar, daurar els trossos de carn enfarinats. Reservar. Tallar la ceba a làmines fines, els pebrots a tires, afegir a la cassola amb una mica de sal i ofegar uns 7-8 minuts.
Incorporar la carn reservada, salpebrar, afegir el llorer, baixar el foc i ofegar uns 5 minuts més.
Afegir el cava, l'aigua, i deixar que es faci tot junt a foc lent durant uns 30-40 minuts amb la cassola semi tapada. Rectificar de sal i pebre, incorporar les ametlles i deixar un parell de minuts més. Escampar-julivert picat.
Podeu posar vi blanc de la vostra zona o de què tingueu a casa.
** Si passat el temps de cocció encara queda brou, es pot deixar uns minuts més destapat, perquè s'espesseixi la salsa.
** Les ametlles jo faig servir les de granet, però podeu trossejar les senceres o passar-les pel morter.
** Aquesta recepta queda millor de vigília.
** c / s = cullera sopera
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?