Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

RECEPTA: Salsa romesco per a calçots

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge de la salsa de calçots de la Dolors Mateu
La Dolors Mateu ens ensenya a preparar una deliciosa salsa de calçots | Dolors Mateu

Estem en temporada de calçots i que bons amb aquesta magnífica salsa que els acompanya i que aquest dijous ens presenta la Dolors Mateu.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Ingredients per a unes 8 persones

200 gr. d'ametlles torrades

500 gr. de tomàquets

2-3 nyores

½ cabeça d'alls

60 cc. de conyac

sal, vinagre

oli d'oliva verge extra

 

Elaboració

Poseu en remull les nyores, quan estiguin toves separeu  la "carn" de la pell rascant amb una cullera. Reserveu. Rostiu o escaliveu els tomàquets i també els alls fins que estiguin tous al tacte, sense desfer-se. Peleu i reserveu.

 

En un got alt poseu les ametlles, tomàquets pelats i sense llavors,  la carn de les nyores, els alls pelats, el conyac, una mica de sal, un got d'oli i tritureu tot bé. Es pot afegir més oli fins a aconseguir la densitat desitjada de la salsa.

 

Fer-ho la vigília i deixeu-ho reposar. Tasteu  novament i ajusteu al nostre gust.

 

L'apunt

Hi ha qui posa avellanes i / o pa torrat.

  

  

  

  

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari