Estem en temporada de calçots i que bons amb aquesta magnífica salsa que els acompanya i que aquest dijous ens presenta la Dolors Mateu.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
200 gr. d'ametlles torrades
500 gr. de tomàquets
2-3 nyores
½ cabeça d'alls
60 cc. de conyac
sal, vinagre
oli d'oliva verge extra
Poseu en remull les nyores, quan estiguin toves separeu la "carn" de la pell rascant amb una cullera. Reserveu. Rostiu o escaliveu els tomàquets i també els alls fins que estiguin tous al tacte, sense desfer-se. Peleu i reserveu.
En un got alt poseu les ametlles, tomàquets pelats i sense llavors, la carn de les nyores, els alls pelats, el conyac, una mica de sal, un got d'oli i tritureu tot bé. Es pot afegir més oli fins a aconseguir la densitat desitjada de la salsa.
Fer-ho la vigília i deixeu-ho reposar. Tasteu novament i ajusteu al nostre gust.
Hi ha qui posa avellanes i / o pa torrat.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?
Més notícies: