Catalunya Diari

Recepta: Tortell de Sant Antoni

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge del tortell de Sant Antoni de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

El dia de Sant Antoni Abat és tradició també menjar un tortell, aquí teniu la recepta deliciosa de la Dolors Mateu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients per a 6 persones

450 gr de farina de força
25 gr. de llevat premsat fresc
2 + 1 ous
100 gr. de sucre
50 ml d'aigua de tarongina
200 ml de llet
Ratlladura de taronja
60 gr. de mantega
sal
sucre bolado

Elaboració

Escalfeu una mica la llet i desfer-hi el llevat. Afegiu i aneu barrejant els 2 ous, el sucre, l'aigua de tarongina, la ratlladura de taronja i una mica de sal. Incorporeu la mantega en pomada i la farina, aneu pastant fins a formar una massa que es desenganxi de les parets del recipient en què la treballem. Tapeu amb un drap i deixeu reposar en un lloc càlid un parell d'hores o fins que dobli el seu volum.

Amasseu i doneu-li forma de rosca introduint els dits al centre de la massa i aneu estirant i formar-la amb les mans. Posar aquesta rosca sobre una plata de forn coberta amb paper vegetal, deixeu-la reposar tapada una hora, sense corrents d'aire i en un lloc càlid, fins a doblar el seu volum.
Pinteu amb ou batut i repartiu una mica de sucre bolado.

Coure al forn a uns 180 ° (preescalfat) durant uns 20-25 minuts o fins que estigui daurat. Deixeu refredar damunt d'una reixeta.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari