El dia de Sant Antoni Abat és tradició també menjar un tortell, aquí teniu la recepta deliciosa de la Dolors Mateu.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
450 gr de farina de força
25 gr. de llevat premsat fresc
2 + 1 ous
100 gr. de sucre
50 ml d'aigua de tarongina
200 ml de llet
Ratlladura de taronja
60 gr. de mantega
sal
sucre bolado
Escalfeu una mica la llet i desfer-hi el llevat. Afegiu i aneu barrejant els 2 ous, el sucre, l'aigua de tarongina, la ratlladura de taronja i una mica de sal. Incorporeu la mantega en pomada i la farina, aneu pastant fins a formar una massa que es desenganxi de les parets del recipient en què la treballem. Tapeu amb un drap i deixeu reposar en un lloc càlid un parell d'hores o fins que dobli el seu volum.
Amasseu i doneu-li forma de rosca introduint els dits al centre de la massa i aneu estirant i formar-la amb les mans. Posar aquesta rosca sobre una plata de forn coberta amb paper vegetal, deixeu-la reposar tapada una hora, sense corrents d'aire i en un lloc càlid, fins a doblar el seu volum.
Pinteu amb ou batut i repartiu una mica de sucre bolado.
Coure al forn a uns 180 ° (preescalfat) durant uns 20-25 minuts o fins que estigui daurat. Deixeu refredar damunt d'una reixeta.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?
Més notícies: