Tronc de Nadal blanc amb ganaché de gerds

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del tronc de Nadal blanc amb ganaché de gerds de la Dolors Mateu.
Imatge del tronc de Nadal blanc amb ganaché de gerds de la Dolors Mateu. | Dolors Mateu

Ja es respira ambient nadalenc i per això aquesta setmana la nostra cuinera Dolors Mateu ja comença a escalfar motors per gaudir d'aquestes dates tan especials amb la família i els amics. Avui us proposa fer un tronc recobert de xocolata blanca i el farciment amb gerds; per allò d'anar variant una mica les tradicions... Qui s'anima?

 

Ingredients per a 6 persones

6 ous

100 gr. de sucre

100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)

Una mica de sal

 

Per al farciment

500 cc. de nata per muntar

60 gr. de mantega

200 gr. de xocolata blanca

2-3 c/s de pasta de gerds


3 gr. de gelatina

 

Per a la cobertura

150 gr. de xocolata blanca

3 c/s de nata per muntar

 

 

Per la massa

La massa s'elabora igual que la del braç de gitano. La recepta la trobareu en aquest enllaç.

 

Per al farciment

Feu bulliu la nata, aboqueu-hi la xocolata blanca trossejada, la mantega i remeneu fins que es desfaci i quedi una crema fina.

Afegiu la pasta de gerds i el full de gelatina prèviament remullada en aigua freda.

Barregeu tot bé, deixeu temperar i introduiu dins d'una màniga pastissera. Reserveu a la nevera.

 

Per a la cobertura

Al microones desfeu la xocolata blanca trossejada juntament amb la nata, connecteu a màxima potència a intervals d'un minut, després de mig en mig, remeneu bé fins a formar una crema fina.


 

Muntatge final del tronc

Esteneu la massa un cop freda, repartiu la crema de gerds sense arribar als extrems de la massa, enrotlleu, compactant amb ajuda del drap o d'una làmina de film.

Li talleu en diagonal un tros del extrem i el poseu sobre del tronc a manera de branca.

Cobriu tot el tronquet tot amb la cobertura, deixeu que es refredi una mica i amb una forquilla simuleu el dibuix de l'escorça.

Guardeu a la nevera i el teniu a temperatura ambient una hora abans de consumir.

 

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?





Comentaris

envia el comentari