Catalunya Diari

RECEPTA: Roses cruixents de poma de Sant Jordi

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Les roses cruixents de poma de la Dolors Mateu
Les roses cruixents de poma de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Els catalans sabem molt de tradicions. Però si hi ha una que ens agrada en especial és la de Sant Jordi. Bé, doncs que us sembla fusionar la cultura i tradició d'aquesta festivitat amb un bon menjar? Aquesta és la proposta que ens porta aquesta setmana la Dolors Mateu. Ni més ni menys que unes roses cruixents de poma. Promet, oi?

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 4 -6 roses

2 pomes golden

Massa de pasta de full

200 cc. d'aigua

100 gr. de sucre

 

Elaboració

Traieu el cor  i talleu en làmines fines les pomes. La seva forma ha de ser de mitges llunes. Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua i el sucre, porteu a ebullició. Baixeu el foc i afegiu la poma, passats 2-3 minuts apageu el foc. Deixeu reposar dos minuts més, traieu i poseu les làmines de poma a escórrer sobre paper de cuina.

 

Talleu 4 tires de pasta de full d'uns 3 x 25 cm. Esposeu  amb sucre. Sobre cada tira col·loqueu, una al costat d'una altra, 5-6 làmines de poma, amb la part arrodonida de la poma que sobresurti una mica de  la pasta de full. Enrotlleu i pressioneu bé l'extrem del full, que haurem mullat amb una mica d'aigua. Col·loqueu en un motlle petit.

 

Enforneu a 200º durant uns 10-12 minuts fins que la pasta de full estigui cuita i les puntes de la poma daurades. Acompanyeu si es desitja amb un fil de mel i una mica d'ametlla crocant.

 

L'apunt

El nombre de roses dependrà de la mida de que les fem.

** Assegureu bé que l'extrem de pasta de full estigui ben enganxat (amb l'aigua) sinó al enfornar s'obrirà.

** Forn encès dalt i baix.

** Es poden posar dins de motlles petits de silicona, o bé en motlles rígids per muffins o magdalenes.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...

Mateu...



Comentaris

envia el comentari