Catalunya Diari

RECEPTA: Rotllets de primavera amb alvocat, salmó i salsa agredolça

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge dels rotllets de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Normalment quan diem, sentim o llegim rotllets de primavera ens ve la imatge d'aquests deliciosos rotllets daurats i cruixents. Doncs en aquesta ocasió no, són rotllets frescos ideals per menjar quan fa calor, no cal cuinar, són fàcils i admeten els ingredients que més us agradin o que tingueu a casa. La massa és un full, una hòstia de paper d'arròs, només s'ha de posar uns segons en aigua calenta, s'estoven i els tenim a punt per omplir.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 6 rotllets

16 hòsties de paper d'arròs
½ pebrot vermell
½ pebrot verd carnós
1 pastanaga
½ cogombre
1-2 alvocats
100 gr. de salmó fumat

Per a la salsa agredolça

150cc de suc de pinya
2 c / s de vinagre d'arròs
2 c / s de quètxup
1 c / s rasa de sucre bru
1 c / s de salsa de soja
½ c / c de Gingebre en pols

Elaboració

Feu la salsa: poseu el suc de pinya a escalfar, quan comenci a bullir afegiu el sucre i remeneu fins que es dissolgui. Aneu afegint els altres ingredients, menys el gingebre i porteu a ebullició suau fins que comenci a espessir una mica, no més de 5 minuts. Afegiu el gingebre, remeneu fins a dissoldre i deixeu refreda la salsa.

Feu els rotllets: agafeu tots els vegetals, talleu-los en tires fines i feu el mateix amb el salmó. Reserveu tot per separat. Hidrateu les hòsties com ens indica el fabricant, feu-les d'una en una, les deixeu sobre un drap, assequeu, col·loqueu-les sobre una fusta (de les de tallar), les ompliu i per tancar-les primer enrotlleu un extrem, cobrint el farciment, doblegueu els laterals cap a dins i ja acabeu d'enrotllar. Posar-les en el plat de servir i les acompanyeu amb la salsa agredolça i una mica d'amanida.

L'apunt

Les hòsties d'arròs es poden trobar amb facilitat en supermercats.
** Cal posar-les en remull d'una en una, en cas contrari es pegarien entre elles, pot ser entretingut però així estareu segurs de fer-ho bé.
** Manipular amb cura, són fràgils, es trenquen de seguida.
** c / s = cullerada sopera
** c / c = culleradeta de les de cafè
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari