A la primavera també vénen de gust plats de cullera, ja que no sempre la temperatura és agradable, ni estable. La Dolors Mateu ens ensenya aquest dijous un d'aquests reconfortants plats. Som-hi!
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
1 ceba tendra
En una cassola amb una mica d'oli calent estofeu durant uns 8-10 minuts la ceba picadeta i les pastanagues pelades i tallades a daus. Afegiu l'all tendre picat i les patates pelades i tallades a daus petits, doneu unes voltes i afegiu el brou de verdures i unes fulles de menta picades.
Transcorregut aquest temps poseu les beines de faves despuntades i trossejades, el mateix que les mongetes tendres, el carabassó a daus i el fideu mitjà. Cuineu uns 10-15 minuts o fins que la pasta estigui cuita i les verdures també. Salpebreu si fos necessari.
Salsa tipus pesto: mentre es fa la sopa en un morter piqueu el gra d'all, amb unes fulles de menta i els pinyons, aboqueu uns 50cc. d'oli d'oliva i barregeu bé. Reserveu. Aboqueu la sopa en un plat fons i col·loqueu al mig una cullerada de la salsa tipus pesto.
Al principi les faves només cal despuntar-les, si tinguessin "fils" en els laterals s'han de treure.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?