El Suquet és un guisat de pescadors que solien fer aquests per menjar amb el peix que havien capturat, a vegades perquè estava malmès i no es podia vendre.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
3 verats de ració (sobre 1 kg)
750 gr. de cloïsses
1 porro
2 grans d'all
3 tomàquets madurs
2 patates
½ l. de brou de peix
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Julivert
Sal, pebre negre
Una punteta de mel
Oli d'oliva verge extra
Poseu les cloïsses en aigua amb sal almenys mitja hora. Netegeu els verats i traieu-ne 4 filets de cadascun (us ho poden fer a la peixateria), talleu cada filet en 2 parts. En una cassola amb una mica d'oli, daureu la part blanca del porro picadeta, als 3-4 minuts poseu els alls picats, afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i picats, una mica de sal, la mel i deixeu coure uns 5 -6 minuts.
Aparteu del foc i afegiu el pebre vermell, remeneu, poseu altra vegada al foc, afegiu les patates pelades i trossejades, regueu amb el brou de peix, salpebreu i deixeu bullir uns 20-25 minuts. Introduïu els filets de verat, rectifiqueu de sal, ho remeneu amb cura i passats un parell de minuts afegiu les cloïsses escorregudes. Deixeu-ho coure fins que s'obrin les cloïsses, tireu julivert picat.
Si cal, afegiu més brou si us resulta una mica sec, al vostre gust. ** Si la salsa us resulta poc espessa es poden agafar un parell de trossos de la patata cuita, s'aixafen i s'afegeixen de nou a la cassola, engreixarà el brou.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?