Catalunya Diari

RECEPTA: Suquet de verat amb cloïsses

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del suquet de verat de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

El Suquet és un guisat de pescadors que solien fer aquests per menjar amb el peix que havien capturat, a vegades perquè estava malmès i no es podia vendre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients per a 4 persones

3 verats de ració (sobre 1 kg)

750 gr. de cloïsses

1 porro

2 grans d'all

3 tomàquets madurs

2 patates

½ l. de brou de peix

1 culleradeta de pebre vermell dolç

Julivert

Sal, pebre negre

Una punteta de mel

Oli d'oliva verge extra

Elaboració

Poseu les cloïsses en aigua amb sal almenys mitja hora. Netegeu els verats i traieu-ne 4 filets de cadascun (us ho poden fer a la peixateria), talleu cada filet en 2 parts. En una cassola amb una mica d'oli, daureu la part blanca del porro picadeta, als 3-4 minuts poseu els alls picats, afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i picats, una mica de sal, la mel i deixeu coure uns 5 -6 minuts.

Aparteu del foc i afegiu el pebre vermell, remeneu, poseu altra vegada al foc, afegiu les patates pelades i trossejades, regueu amb el brou de peix, salpebreu i deixeu bullir uns 20-25 minuts. Introduïu els filets de verat, rectifiqueu de sal, ho remeneu amb cura i passats un parell de minuts afegiu les cloïsses escorregudes. Deixeu-ho coure fins que s'obrin les cloïsses, tireu julivert picat.

L'apunt

Si cal, afegiu més brou si us resulta una mica sec, al vostre gust. ** Si la salsa us resulta poc espessa es poden agafar un parell de trossos de la patata cuita, s'aixafen i s'afegeixen de nou a la cassola, engreixarà el brou.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari