RECEPTA: 'Tartaletes' de bacallà curat i olives

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Tartaletes de bacallà curat i olives | Dolors Mateu

Tenim bon temps, tot i algunes jornades com la d'aquest dijous, i vénen de gust els aperitius o dinars de pica-pica, però sobretot el que més desitgem és no tenir massa feina a la cuina. Així que apunteu bé la recepta que ens porta la Dolors Mateu, especialment dissenyada per a tots aquells amants d'un dels peixos més coneguts i admirats: el bacallà.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 12 cassoletes

4- 6 làmines de bacallà curat o fumat (aquí) 

1 tomàquet

14 olives negres sense pinyol

12 olives verdes sense pinyol

1 tros de pebrot verd italià

1 tros de pebrot vermell

Sal, vinagre suau

Oli d'oliva verge extra

 

Elaboració

Agafeu 4-5 olives negres i feu 12 rodanxes. Reserveu. Peleu, traieu les llavors i piqueu petit el tomàquet. Piqueu petits el pebrot verd, el vermell, les olives verdes i negres. Trossegeu,  una mica més grans que les verdures, el bacallà.

 

Poseu tot en un bol i amaniu amb la sal, una mica de vinagre i ruixeu amb un bon oli, barregeu i deixeu reposar uns 10 minuts. Munteu les cassoletes, les  ompliu amb la barreja de les verdures i bacallà. Coroneu amb una rodanxa d'oliva negra i una fulla de menta.

 

 

L'apunt

Les quantitats són orientatives.

** El bacallà es pot fer segons la recepta que us he indicat  aquí o bé es pot comprar fet.

** Un cop amanit proveu per si s'ha de rectificar.

** Les cassoletes muntar-les en l'últim moment.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar aquestes altres delicioses receptes de la Dolors Mateu...



Comentaris

envia el comentari