Catalunya Diari

Torró de xocolata amb ametlles al whisky

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del torró de la Dolors
Imatge del torró de la Dolors | Dolors Mateu

Us agrada el torró de xocolata? Us sorprendrà lo fàcil que és fer-ho a casa.

Ingredients per a 6-8 persones

150 gr. de xocolata fondant

150 gr. de xocolata amb llet

20 gr. de mantega de cacau

100 gr. d'ametlla marcona crua

25 cc. de whisky

Encenalls de xocolata per adornar

 

Elaboració

Poseu esteses les ametlles en una safata, torrar-les al forn preescalfat fins que adquireixin un lleuger color palla, amb 5 minuts a 180º serà gairebé suficient, remoure-les de tant en tant, apagueu  el forn i deixar-5 minuts més.

Trossegeu  les xocolates, es poden fondre al bany maria o bé al microones, en ambdós casos foc o potència suau i remoure per obtenir una massa fina i sense gens de grumolls.

Afegiu la mantega de cacau, cal dissoldre-la i integrar-la bé. Abocar el licor i remenar fins que quedi una massa ben llisa.

Folreu un motlle de torró amb paper de forn, ompliu la meitat d'aquest motlle amb la barreja de xocolata, repartiu les ametlles i acabeu d'omplir amb la xocolata.

Si es desitja es poden posar encenalls de xocolata a sobre. Refrigerar un parell d'hores o fins que quedi dur.

 

L'apunt

Si no teniu mantega de cacau es pot substituir per mantega sense sal.

Evidentment els nens es deuen abstenir ja que el licor no s'ha evaporat al no tenir cocció.

Si es fon la xocolata al microones s'ha d'emprar un recipient que no sigui de metall, i amb compte que no se us cremi, ho fa de seguida, així que a intervals de mig minut ho aneu remenant.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?



Comentaris

envia el comentari