Catalunya Diari

Tortell de Reis amb fruita confitada

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Tortell de reis de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Quan arriba el dia de Reis tots ja estem una mica cansats de tant menjar, descontrol d'horaris, de festa, ... però aquest dia també el tenim de celebrar,  no perdonem res! 

 

Ingredients per a 6-8 persones

150 + 350 gr de farina de força

30 gr. de llevat premsat fresc

130 cc de llet

10 gr de sal

100 gr de sucre

110 gr de mantega pomada

3 + 1 ous

30 cc d'aigua de tarongina

Pell ratllada de mitja taronja

Fruites confitades

 

Elaboració

Escalfeu una mica  la llet, desfeu el llevat, afegiu 150 gr de farina, barregeu, tapeu i deixeu reposar uns 20 minuts. Amb la resta de la farina, la sal, la mantega, el sucre, 3 ous, l'aigua de flor de taronger i la ratlladura, feu una massa, a la qual s'incorpora la barreja del llevat, pasteu bé fins a aconseguir que sigui llisa i que no s'enganxi al recipient en què es treballa i a les mans. Feu una bola, tapeu amb un drap o amb film i deixeu que reposi en lloc càlid i sense corrents una hora o fins que dobli el seu volum.

 

Torneu a pastar, doneu-li forma arrodonida i obriu amb els dits un forat central, aneu-lo fent gran i doneu-li  forma de tortell. Poseu-lo a la safata del forn coberta amb paper sulfuritzat, cobriu amb un drap i deixeu que llevi durant una hora. Pinteu el damunt  del tortell amb ou batut, poseu les fruites confitades, pressioneu una miqueta i ho coeu al forn a 180º (pre-escalfat) durant uns 20-25 minuts.

 

El treieu i el deixeu refredar a sobre d'una reixeta i si es vol es talla horitzontalment, es col·loca una fava i una figureta de rei en la part del tall. Es pot farcir amb nata muntada, trufa o crema.

 

L'apunt

La quantitat de comensals és orientativa.

Mantega pomada és la que s'ha deixat a temperatura ambient fins que queda tova.

Si no us desenganxa la massa del recipient o dels dits, se li pot afegir una mica més de farina.

El temps al forn  és orientatiu ja que depèn de cada forn.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?



Comentaris

envia el comentari