Tres plats de restaurants lleidatans opten a ser «els favorits» de Catalunya

El guanyador es coneixerà el 19 de novembre al Fòrum Gastronòmic de Girona
Imatge de l'olla aranesa | Enrique Marco

La tercera edició del concurs El Plat Favorit dels Catalans s'ha posat de nou en marxa aquesta setmana després de dues reeixides edicions en què es van coronar vencedors l’escudella i carn d’olla i la recepta feta amb la IGP Pollastre i Capó del Prat (Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida). Enguany, dotze plats competiran pel títol. La redacció de la revista «Cuina» ha proposat una llista de dotze plats tradicionals d’àrees geogràfiques ben concretes: comarques, pobles o, fins i tot, barris. Són receptes que s’han fet conegudes arreu del país però que sempre s’associen al topònim del seu lloc d’origen. El concurs s’estructura en tres fases diferenciades, la primera de les quals, ja en marxa, durarà fins al dimecres 31 d’octubre.

Imatge de la casola de tros de la Noguera | Enrique

 

 

Aquell dia es coneixerà quins han estat els quatre plats més votats i, per tant, les quatre receptes que passen a les semifinals. Del 31 d’octubre al 7 de novembre, se celebrarà la primera semifinal entre dos dels primers quatre classificats, i del 7 al 14 de novembre hi haurà la segona semifinal entre els altres dos plats. D’aquesta fase en sortiran els dos finalistes, que s’enfrontaran entre ells del 14 al 19 de novembre, dia en què donarem a conèixer el Plat Favorit dels Catalans 2018 durant la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona. Com en les edicions anteriors, els guanyadors de cada fase s’anunciaran en directe al programa «Estat de Gràcia», de Catalunya Ràdio. A més, entre tots els qui votin se sortejaran centenars de premis cada setmana (àpats a restaurants, estades a allotjaments, subscripcions a la nostra revista, estris

  

de cuina...). Per participar-hi i optar als premis, caldrà accedir al web del concurs www.cuina.cat/platfavorit.

 

Imatge de la llauna de caragols de Lleida | Enrique Marco

 

 

Tres restaurants lleidatans hi participen

Aquests són els plats participants d’enguany i els restaurants que els han elaborat:

- Bacallà a la manresana (restaurant Las Vegas de Manresa)

- Bull de tonyina de Vilanova i la Geltrú (restaurant 1918)

- Cargols a la llauna de Lleida (restaurant La Huerta)

- Cassola de tros de la Noguera (restaurant Cal Farré de Vallfogona de Balaguer)

- Cim-i-tomba de Tossa (restaurant Bahía)

- Coradella de Molins de Rei (Bar Diana)

- Fideus rossos de Cambrils (restaurant Miquel)

- Niu de Palafrugell (restaurant Pa i raïm)

- Patates de La Deu d’Olot (restaurant La Deu)

- Rossejat del Delta de l’Ebre (restaurant La Tancada d’Amposta)

- Olla aranesa (restaurant Eth Restilhè de Garòs)

- Sarsuela de la Barceloneta (restaurant La Mar Salada)

 

 

La Pera de Lleida va ser la representant de Ponent en l'edició anterior

El plat del restaurant L'Estel de la Mercè de Lleida elaborat amb DOP pera de Lleida va passar l'any passat la primera fase de selecció com a plat favorit dels catalans. La pera competir en el concurs llençat per la revista «Cuina» que busca el plat preferit dels catalans elaborat a partir de productes amb Denominació d'Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides. En una primera fase competien 22 plats, dels quals vuit van passar a la final, entre els quals s'hi trobava una recepta elaborada per la Xef Mercè Tomàs, propietària del restaurant L'Estel de la Mercè, que incloïa DOP pera de Lleida com a ingredient principal.



Comentaris
Juan Parra Soto
Apuesto por los Cargols a la llauna del Restaurante La Huerta, de Lleida.
Nuria Calvo
Voto per la Cassola de tros de la Noguera
Nuria Calvo
Voto per la Cassola de tros de la Noguera

envia el comentari