El dia de Nadal, fins i tot per Any nou, res millor que acabar un àpat amb un Tronc de xocolata. És perfecte. No és tan complicat com pugui semblar, la base és un braç de gitano, la Dolors Mateu ens anima aquest dijous a fer-ho.
Per al braç de gitano:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)
pessic de sal
Per a la mousse:
200 gr. de xocolata fondant
100 gr. de mantega
3 ous
Cobertura de xocolata:
150 gr. de xocolata fondant
50 gr. de mantega
Fer el braç de gitano, amb l'ajuda d'una batedora o un robot barregeu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts, ha de quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina de bescuits tamisada i fer-ho suaument fins que s'integrin bé els ingredients. En una safata de forn folrada amb paper de cuina i sucat amb una mica d'oli, aboqueu la massa, ben estesa, i ho feu coure al forn a 180° durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita. Ho traieu del forn i ho bolqueu amb cura sobre un drap de tela, traieu el paper d'enfornar (que haurà quedat a dalt) i enrotlleu juntament amb el drap. Deixeu refredar.
Feu la mousse
Muntatge:
Anar amb compte en posar la xocolata al microones, es crema de seguida.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?
RECEPTA: Plàtan, xocolata i iogurt amb crema de galetes caramel·litzades
Més notícies: