Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

RECEPTA: Tronc de Nadal amb mousse de xocolata

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del tronc de Nadal de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

El dia de Nadal, fins i tot per Any nou, res millor que acabar un àpat amb un Tronc de xocolata. És perfecte. No és tan complicat com pugui semblar, la base és un braç de gitano, la Dolors Mateu ens anima aquest dijous a fer-ho.

 

 

Ingredients per a unes 8 persones:

Per al braç de gitano:

6 ous

100 gr. de sucre

100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)

pessic de sal

Per a la mousse:

200 gr. de xocolata fondant

100 gr. de mantega

3 ous

Cobertura de xocolata:

150 gr. de xocolata fondant

50 gr. de mantega

 

Fer el braç de gitano, amb l'ajuda d'una batedora o un robot barregeu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts, ha de quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina de bescuits tamisada i fer-ho suaument fins que s'integrin bé els ingredients. En una safata de forn folrada amb paper de cuina i sucat amb una mica d'oli, aboqueu la massa, ben estesa, i ho feu coure al forn a 180° durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita. Ho traieu del forn i ho bolqueu amb cura sobre un drap de tela, traieu el paper d'enfornar (que haurà quedat a dalt) i enrotlleu juntament amb el drap. Deixeu refredar.

  

  

Feu la mousse

  

  

Muntatge:

 

L'apunt

Anar amb compte en posar la xocolata al microones, es crema de seguida.

  

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari