Catalunya Diari

11 anys de música als carrers de la ciutat amb 'Musiquem Lleida!'

11 anys de música als carrers de la ciutat amb 'Musiquem Lleida!'| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Musiquem Lleida! arriba aquest cap de setmana a la seva onzena edició, portant l’art musical a diferents escenaris de la ciutat. El certamen acollirà els concerts d’una desena de formacions, per sensibilitzar i apropar la música de diferents estils a la ciutadania. Enguany, a més, incorpora 'Més Musiquem...', un preludi literari amb la presentació de dos llibres de l’àmbit musical.

En total, deu formacions musicals, d’arreu de l’Estat i de fora, actuaran amb propostes de diferents èpoques i experimentals per a tots els gustos i edats. El certamen ofereix la possibilitat de gaudir de diferents estils musicals al carrer o en equipaments culturals de la ciutat. 
 
A més, el festival arriba un any més al territori i aquest 2016 ha programat concerts a Gimenells i Soses, el dissabte, així com dos representacions els dies 22 i 29 d’octubre a Oliana i Sant Ramon, respectivament. 
 
El concert inaugural anirà a càrrec de Mathilde Toussaint, a l’IEI, divendres a les 18.00 hores, i la cloenda es farà el diumenge, a les 19.00 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, amb el concert que comptarà amb la Coral Shalom i solistes vocals, l’orquestra del festival i Robert Faltus com a director.
 
Les formacions que enguany formen el programa són Conjunt Atria, Cor Voxalba, Kebyart Ensemble, Kor Ítsia, Las 3 Sopranos, Mathilde Toussaint Quartet, Pere Martínez canta Falla, Quart.essence, Rumbamazigha i Saltors. Els escenaris que acolliran els seus concerts són la plaça de la Paeria, l’IEI, la plaça de Ricard Viñes, el Museu de Lleida, CaixaForum i l’Auditori Municipal Enric Granados.
 
Preludi literari
Després d’una dècada de trajectòria, els organitzadors del festival l’obren a altres àmbits de la música. Així, Musiquem Lleida incorpora enguany 'Més Musiquem...' amb un preludi literari que inclou la presentació de dues publicacions vinculades al món musical. Aquest diumenge, es va presentar a la Sala Alfred Perenya, a la Regidoria de Cultura, la publicació 'Cicle Coral', d’Albert Torrens, que són els guions del programa CatMúsica de Catalunya Ràdio. Di dijous dia 6 es farà a la Biblioteca Pública de Lleida la presentació del llibre Jesucristo Superstar. Ópera rock. La pasión de Camilo Sesto, de l’autora Marta García Sarabia, que anirà precedida per la projecció de la pel·lícula 'Jesucristo Superstar'.
 
Musiquem Lleida! és una de les propostes culturals que s’inclou en l’apartat “després de la festa” del programa de les Festes de la Tardor de Lleida i, alhora, s’emmarca en la celebració de l’Any Granados.


Comentaris

envia el comentari