Catalunya Diari

13.000 signatures de suport a la Seu Vella com a Patrimoni Mundial per la Unesco, reforcen la candidatura

13.000 signatures de suport a la Seu Vella com a Patrimoni Mundial per la Unesco, reforcen la candidatura| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'Associació Amics de la Seu Vella de Lleida ha recollit 13.059 signatures de suport a la candidatura perquè el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella obtingui el reconeixement de Patrimoni Mundial per la Unesco. La recollida s'ha dut a terme entre 2007 i 2013 mitjançant la implicació dels socis de l'entitat i la col·laboració del comerç de Lleida.

Les firmes volen reforçar la candidatura de la Seu Vella amb l’impuls que representa el suport d'un 10% dels ciutadans de Lleida a aquest reconeixement. Les signatures s’incorporaran al dossier de la candidatura que la Generalitat enviarà al Ministeri de Cultura per tal que la Seu Vella sigui inclosa en la llista indicativa amb les candidatures que l'Estat farà a arribar a la Unesco.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que les firmes recollides en aquests darrers anys suposen un "homenatge i un reconeixement" a l'Associació d'Amics de la Seu Vella per la tasca que porta a terme des del 1972 per donar a conèixer el conjunt monumental del turó. El paer en cap ha recordat que la història del monument comença al segle XIII, que al 1918 va obtenir el reconeixent de Monumento Histórico Artístico Nacional amb Humbert Torres a l'alcaldia de Lleida, i s'ha mostrat convençut que "al segle XXI tindrà el reconeixement mundial".
 
En total s'ha recollit 14.561 signatures, de les quals han estat validades 13.059 ja que en algunes hi mancava alguna dada o altres estaven repetides. Les firmes han quedat depositades a la notaria de José Manuel Villafranca fins que la Seu Vella esdevingui Patrimoni Mundial.
 
El president dels Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González, ha destacat que, més enllà del suport institucional, un 10% dels lleidatans han avalat amb les seves signatures la declaració del turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial per la Unesco. Les signatures serviran per reforçar el dossier de la candidatura que, entre altres aspectes, destaca els valors que el turó té en relació al paisatge i la història de Lleida.
 
Àngel Ros ha explicat que la candidatura de la Seu Vella segueix endavant, després de ser escollida aquest 2015 per la Generalitat com la representant de Catalunya i que, amb les signatures recollides, s'enviarà al Ministeri de Cultura per optar al reconeixement per part de la Unesco.
 
El conjunt monumental rep uns 100.000 visitants anuals, segons les dades dels darrers anys i que ha destacat el director del Consorci de la Seu Vella, Josep Tort. L'objectiu és incrementar aquesta xifra amb la celebració a la Seu Vella de noves activitats i propostes per atreure nous visitants.


Comentaris

envia el comentari