Catalunya Diari

27.000 persones ja han visitat l’exposició 'Mòmies Egípcies. El secret de la vida eterna' al CaixaForum Lleida

27.000 persones ja han visitat l’exposició 'Mòmies Egípcies. El secret de la vida eterna' al CaixaForum Lleida| Redacció - Fotografia: http://obrasocial.lacaixa.es/

 


Unes 27.000 persones han visitat fins al moment l’exposició 'Mòmies Egípcies. El secret de la vida eterna' al CaixaForum Lleida. Un viatge inèdit i apassionant al món dels rituals funeraris de l'antic Egipte que es podrà visitar fins el proper 21 d’abril.
Una exposició que acosta al visitant a les creences sobre la vida després de la mort a  l’Egipte antic, quelcom que sempre ha fascinat a estudiosos i viatgers. La mostra analitza els complexos rituals relacionats amb la mort i l’altra vida, aprofundint en l'evolució de l’art de la momificació. També s'explica com arqueòlegs i científics han obtingut informació a partir de l'anàlisi de les troballes arqueològiques i de la interpretació dels jeroglífics. També com l'ús de les noves tecnologies han permès ampliar els coneixements sobre aquesta fascinant civilització, descobrint aspectes inèdits sobre els costums, les condicions de vida i els rituals relacionats amb el més enllà. Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna inclou més de 180 peces de diferents períodes, procedents de diverses cambres sepulcrals. El visitant hi trobarà mòmies humanes i animals, així com sarcòfags, joies, amulets, màscares, escultures, esteles i objectes personals. Destaquen els sarcòfags d’Amenhotep i especialment el conjunt d'Ankhhor, que es mostra sencer amb la mòmia i els sarcòfags i que permet conèixer part de la vida d'aquest home que va viure a Egipte fa més de 2.000 anys.
 
'Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna' es va inaugurar el passat 18 de desembre i  ha estat ideada pel Musée de la Civilisation del Quebec (Canadà), en col·laboració amb el Rijksmuseum van Oudheden de Leiden (Països Baixos), i produïda per l’Obra Social 'laCaixa' i comissariada per Christian Greco, conservador de les col·leccions  egípcies del Rijksmuseum van Oudheden, Leiden (Holanda).


Comentaris

envia el comentari