Catalunya Diari

33 anys d’Aula Municipal de Teatre a Lleida

33 anys d’Aula Municipal de Teatre a Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

L’Aula Municipal de Teatre celebra aquest dilluns el seu 33è aniversari amb una festa on el teatre i la dansa en són protagonistes. Alumnes, exalumnes, professors, famílies, amics i companyies teatrals de Lleida han celebrat aquesta tarda amb dos espectacles els seus primers 33 anys de vida.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha ressaltat la important aportació de l’Aula Municipal de Teatre no només en la formació de futurs actors i actrius sinó també en la formació integral de les persones, com per exemple la formació en valors i el desenvolupament d’habilitats com la comunicació. El paer en cap també ha destacat l’Aula Municipal de Teatre com un bressol de creació de companyies teatrals, ja que actualment Lleida compta amb una desena de formacions sorgides directament de l’escola municipal, ajudant a posicionar Lleida com una de les ciutats productores de teatre de Catalunya. Cal destacar, en aquest sentit, “l’aposta de la Paeria per aquesta escola tant estimada a la ciutat, amb la posada en marxa del Centre de Producció i Creació de les Arts Escèniques de Lleida”, ha afegit l'alcalde.

Per la seva banda, el responsable d’Educació i Infància de la Paeria, Jesús Castillo, ha posat en valor “la llarga trajectòria de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, un sòlid referent educatiu i cultural de Lleida que ha consolidat la tradició d’arts escèniques a la ciutat”. La primera obra programada és 'Martioska de Vacances', adreçada als més menuts de la família, que tindrà lloc a les 17.30 hores a la sala 2. Aquest és el segon espectacle del personatge que encarna la ballarina, coreògrafa i professora de l’Aula Marta Casals. Posteriorment, a partir de les 18.15 hores, hi haurà coca i xocolata per a tots i, a les 18.30 hores, s’iniciarà 'Mukashi' a la sala 1. L’espectacle, de la Inestable 21, és una producció pròpia de l’Aula, que transportarà l’espectador al Japó més ancestral.

33 anys d’Aula Municipal de Teatre a Lleida
L’Aula Municipal de Teatre celebra enguany els seus 33 anys de vida havent aconseguit posicionar-se i consolidar-se com una escola de nivell arreu de l’Estat, amb un reconeixement nacional i internacional de les companyies pròpies -La Inestable i la Petiestable- i més d’una desena de produccions anuals.

El centre va néixer un 17 de novembre de 1981 després de nombroses reivindicacions ciutadanes i de l’esforç de les institucions de la ciutat, especialment l’Ajuntament de Lleida. En el seu primer any de vida, el centre educatiu, que tenia la seu a la segona planta del Mercat de Santa Teresa, va tenir 35 alumnes matriculats. Després de més de 15 anys ubicada al Centre Històric, el curs 1998-1999 l’Aula estrena noves instal·lacions que permeten la realització òptima de les classes i tallers. A partir d’aquest moment, s’estableix un programa formatiu per a infants, joves i adults, es continuen impartint els estudis d’Art Dramàtic i neix la Inestable 21 i la Petiestable 12 amb la voluntat d’oferir una experiència semi-professional a actors i actrius formats a l’Aula. També es comença a impartir teatre com a activitat extraescolar en diferents escoles i instituts de la ciutat de Lleida i es multipliquen els encàrrecs per produir espectacles vinculats amb institucions, organismes i empreses.

L’Aula Municipal de Teatre té per objectiu formar persones amb valors, fent especial èmfasi en el treball en equip, l’esforç i el compromís ètic i social. L’Aula ofereix una formació multidisciplinar que s’adapta a les necessitats escèniques de les noves dramatúrgies i compta amb un model educatiu de caràcter transversal on no només es treballa la capacitat d’actuació dels alumnes, sinó també el seu desenvolupament personal. S’ofereixen tallers per a infants, joves i adults i, també, estudis d’art dramàtic. A partir del curs 2015-2016, també s’oferirà el Cicle Formatiu Superior, com a títol reconegut i homologat.


Comentaris

envia el comentari