Catalunya Diari

39 pianistes de tot el món participen en el XX Concurs Internacional Ricard Viñes

39 pianistes de tot el món participen en el XX Concurs Internacional Ricard Viñes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La tinenta d’alcalde i regidora de Política Cultural, Montse Parra, i el regidor d’Educació, Jesús Castillo, han presidit la roda de premsa de presentació del certamen que convoca l'Ajuntament de Lleida per tal de promoure i dinamitzar la formació i les actuacions de joves intèrprets i difondre el seu treball i la música per a piano en general. Tots dos han subratllat el prestigi internacional que té el concurs i la repercussió mundial que representa per a la ciutat de Lleida. L’accés del públic a totes les fases, que es realitzaran a l’Auditori Enric Granados, és lliure.
 
Els pianistes que participen al concurs procedeixen d'Ucraïna, Espanya, Brasil, Xina, Corea del Sud, Romania, Rússia, Israel, Japó, Polònia, Suècia, Egipte, Sèrbia, Argentina, Bèlgica, Lituània i Malàisia. El jurat estarà integrat per Josep Colom; Stanislav Pochekin, concertista i pedagog rus, catedràtic de piano al Conservatori del Liceu; Vladislav Bronevetzky, concertista i pedagog i professor de l’ESMUC; Katarzyna Popova-Zydron, Rubén Gimeno, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès; Purificació Terrado, pianista i directora de l’Auditori Enric Granados, i Jordi Benseny, pianista i professor del Conservatori de Lleida.
 
Calendari d'activitats
- 28 de juny: Concert inaugural del concurs.
- 29 de juny: 09.00 hores - presentació dels concursants a l’Auditori. Sorteig de la lletra a partir de la qual actuaran els concursants a les diferents proves.
- 29 i 30 de juny: Proves eliminatòries. Deliberació i proclamació dels semifinalistes.
- 1 de juliol: Prova semifinal. Deliberació i proclamació dels finalistes.
- 2 de juliol: Prova final. Deliberació i proclamació dels guanyadors.
- 3 de juliol: 20.00 hores - Lliurament de premis. Seguidament hi haurà una breu actuació dels guanyadors.
 
Proves i repertori
Els candidats seran sotmesos a tres proves selectives: eliminatòria, semifinal i final. L’estructura i el repertori de cadascuna de les proves seran els següents:
- Prova eliminatòria: un estudi de virtuosisme, dues sonates de D. Scarlatti o d’A. Soler, una o vàries obres lliures. La durada de la prova eliminatòria no podrà excedir els 20 minuts.
- Prova semifinal: una sonata completa de Haydn, Mozart o Beethoven, i una o vàries obres lliures. La durada de la prova semifinal no podrà excedir els 35 minuts.
- Prova final: recital lliure d’una durada màxima de 45 minuts que inclogui una obra de compositor espanyol.
 
El primer premi del concurs està dotat amb 6.000 euros, amb el patrocini d’IFR Group; el segon, amb 3.000 euros, i el tercer, amb 1.500. Hi haurà un premi especial, de 1.000 euros, al millor concursant de nacionalitat espanyola.


Comentaris

envia el comentari