Catalunya Diari

400 persones fan la passejada de nit pel camí de Sant Jaume

400 persones fan la passejada de nit pel camí de Sant Jaume| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

  
El regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha compartit aquesta passejada, amb Lluís Taberner i Joan Ramon Segura, del Centre Excursionista de Lleida, i Jordi Cebolla, de l’Associació del Camí de Sant Jaume a Lleida, entitats organitzadores d’aquesta proposta. La caminada nocturna té un recorregut de 8,7 quilòmetres i ha transcorregut per les avingudes Blondel i Alcalde Areny, carrer Ton Sirera, camí de Rufea, passant pels aiguamolls de Rufea fins acabar a l’ermita de Butsènit, on s'ha ofert un avituallament als participants. La tornada es fa amb transport públic.
 
La sortida recrea el camí que fan els pelegrins que van a veure l’apòstol Sant Jaume a Galícia. Durant el trajecte es posa en relleu el valor patrimonial i cultural de la ciutat, amb alguns punts destacats, com són el mateix lloc de sortida, amb la capella del Peu del Romeu, o l’ermita de Butsènit.
 
Aquesta iniciativa se suma als actes que Lleida celebra amb motiu de la festivitat de Sant Jaume, amb molta tradició a la ciutat, amb el concurs i la processó dels fanalets, entre altres. A més, la VII Caminada Nocturna Camí de Sant Jaume s’inclou en l’agenda de sortides del programa Lleida Camina, que promou les activitats físiques i saludables.


Comentaris

envia el comentari