Catalunya Diari

5.000 persones visiten els diorames exposats a la Capella del Peu del Romeu durant el Nadal

5.000 persones visiten els diorames exposats a la Capella del Peu del Romeu durant el Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

exposicions de pessebres

Parra ha afirmat que Lleida és una ciutat que viu el Nadal i que manté les tradicions nadalenques i que també en recupera, amb les diverses activitats que s’organitzen aquests dies, com els concerts de Nadal, les nadales al carrer o els concursos de decoració d’aparadors, entre altres. Parra també ha destacat l’exposició 'La Bíblia Il·luminada' del lleidatà Perico Pastor al Museu Morera o el mateix Cicle de Nadal de l’Agrupació. La responsable de l’àrea de cultura de l’Ajuntament ha agraït a aquesta entitat el treball que fa per difondre el món dels pessebres i ha remarcat la resposta dels lleidatans a les activitats programades.

El president de l’entitat, Àngel León, ha subratllat l’èxit de visites al Peu del Romeu aquest any, especial per a l’entitat amb motiu del seu 50è aniversari, així com la gran afluència de gent que han tingut les diverses exhibicions de pessebres que s’inclouen en el programa del Cicle de Nadal 2012. León ha confirmat que les mostres que es poden veure al Pati del Palau de la Paeria o al Pati Gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’amplien una setmana més perquè els lleidatans puguin gaudir-les i perquè el cap de setmana vinent rebran la visita d’una entitat pessebrista barcelonina. La Paeria acull la col·lecció d’onze diorames del Mestre Pessebrista Josep M. Ramon, de Tàrrega, que corresponen al cicle bíblic del naixement i la infància de Jesús.

En aquesta edició, 158 pessebres han participat en els concursos que promou l’Agrupació, que rebran els seus premis i guardons en l’acte que es farà el pròxim diumenge, a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida que servirà per clausurar el Cicle de Nadal. En aquest acte es reconeixerà diverses entitats per la representació del Misteri de Nadal i també es farà un concert, amb la cantata 'Sons de Nadal en el Món', interpretat per corals infantils de col·legis lleidatans.


Comentaris

envia el comentari