Catalunya Diari

600 músics i nou bandes actuaran aquest cap de setmana a la demarcació

600 músics i nou bandes actuaran aquest cap de setmana a la demarcació| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida serà durant tot aquest cap de setmana l’epicentre de la música de banda amb la celebració del Festival Internacional de Bandes de Música, una iniciativa que acollirà a la ciutat prop de 600 músics integrants de 9 bandes que oferiran els seus concerts en diferents espais de la ciutat i en altres indrets del territori.

El Festival Internacional de Bandes de Música es caracteritza per la música en directe pels carrers de la ciutat i per la possibilitat que dóna de poder gaudir i escoltar les millors bandes de música d’arreu com França, Portugal, Aragó, Castella-La Manxa, València i Catalunya. Cal destacar, a més, que l’organització ha establert que les bandes participants han d’interpretar obres d’autors catalans reconeguts. En concret, s’interpretaran obres de Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona, amb el seu poema simfònic ‘Rebroll’ i del rapitenc Antoni Alburquerque amb la seva obertura ‘El príncep valent’.
 
Aquesta edició destaca la incorporació del concurs simfònic, el dissabte 2 de juliol, a l’Auditori Municipal Enric Granados que acollirà, per primera vegada, les bandes de música de primera categoria. A més, aquesta edició també es fa una passa endavant incorporant el concurs d’arts plàstiques que està obert a tota la ciutadania i que pretén fomentar valors lligats a l’educació mediambiental, tot explorant la creativitat i la imaginació ja que s’han de crear instruments a partir de materials i objectes reciclats.
 
És el segon any que el Fem Banda esdevé un festival internacional però que arriba a la tretzena edició amb la incorporació del Concurs d’Arts Plàstiques ‘Fes el teu instrument!’ i el Concurs Simfònic que comptarà amb bandes de música de primera categoria amb entitats que compten amb una vuitantena d’intèrprets.
 
La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha presidit aquest dilluns la presentació d’aquesta iniciativa acompanyada d’Amadeu Urrea, director Banda Municipal i Josep Tous, coordinador general de Fem Banda, així com de diversos regidors dels ajuntaments d’Alcoletge, Alcarràs i Torres de Segre. Parra ha posat de relleu aquesta cita “única per als amants de la música” i ha destacat, sobretot, “l’espectacularitat de la desfilada i actuació de totes les bandes diumenge als Camps Elisis”.


Comentaris

envia el comentari