Catalunya Diari

L'Acadèmia de Música de Solsona estrena una orquestra simfònica

Fins a 55 músics d'una vintena de paisos diferents pujaran junts a l'escenari

David Rodríguez, alcalde de Solsona, el director de l'Acadèmia, Peter Thiemann
David Rodríguez, alcalde de Solsona, el director de l'Acadèmia, Peter Thiemann | LleidaDiari.cat

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) estrenarà, per primera vegada, una orquestra simfònica. Després de disset anys de corda i piano i, una vegada introduïts els vents l'edició passada, el cartell inclourà l'AIMS Festival Orquestra, on 55 músics pujaran dalt de l'escenari de la Sala Polivalent de Solsona sota la batuta del reputat director Riccardo Frizza. Interpretaran la Simfonia núm. 2 en Re major, Op. 36, de Beethoven. Serà "un esdeveniment històric per a Solsona", ha assegurat el director de l'Acadèmia, Peter Thiemann.

L'AIMS arrencarà el pròxim 2 d'agost i s'allargarà fins al dia 18. Comptarà amb prop d'un centenar de joves talents de la música d'una vintena de nacionalitats diferents que busquen perfeccionar els seus coneixements de la mà d'un prestigiós claustre de professors.

Prop d'una cinquantena d'actuacions

L'AIMS inclourà un total de 46 actuacions en només 17 dies en una quinzena de municipis de la Catalunya Central i Lleida. S'oferiran en tres formats diferents: el clàssic, en sales, teatres i esglésies; el del carrer, a la plaça de la Catedral i d'entrada lliure, i el social, per apropar la música clàssica a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Un centenar de joves

Els participats procedeixen de diversos països europeus, com Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Holanda o Anglaterra, però també dels Estats Units, el Japó, Taiwan, Turquia o Armènia, entre d'altres. La majoria cursen estudis de grau superior, si bé «els últims anys està creixent el volum de joves d'entre 10 i 14 anys que són grans talents», explica el director de l'acadèmia. La més jove d'aquest any és una alumna suïssa de violí de tan sols 8 anys. Entre els catalans, hi ha dos solsonins, el prometedor violoncel·lista Gerard Flotats, de 18 anys, que ja hi ha participat anteriorment, i l'alumna de flauta Paula Jané, que també en complirà 18.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari