Catalunya Diari

Acrobàcies, música i teatre, aquest cap de setmana a la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa 'Fono'

Acrobàcies, música i teatre, aquest cap de setmana a la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa 'Fono'| Redacció - Fotografia: Teatre de l'Escorxador

 

La 23a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” arriba aquest cap de setmana a la seva quarta setmana amb cinc propostes escèniques més on les acrobàcies i el teatre en són els principals protagonistes. 

El divendres a les 20.00 i a les 21.30 hores a la Sala 2, una peça de circ, ¡k-bar-air!, un grup de joves acròbates lleidatans, els Teleros Traperos, acollits a la ja antiga companyia Associació d’Amics del Circ de Ponent, que assagen els seus números al Pavelló Municipal del barri d’Els Magraners. Atesa la diversitat en la formació dels seus components, a l’espectacle barregen música en directe amb tela aèria, trapezi i acrobàcies.
 
El dissabte, al Teatre Municipal Julieta Agustí, a les 17.00 i a les 19.00 hores, els membres de l’AMPA de l’escola Parc de l’Aigua, repeteixen la seva participació a la Mostra, aquest cop amb l’espectacle 'La Famatra'. El nom de l’espectacle amaga un acrònim corresponent a les primeres síl·labes de les paraules Fabulosa Màquina Transformadora, perquè la història explica com una nena coneix un científic que ha inventat un aparell capaç de canviar mals hàbits de la canalla.
 
També dissabte, però a la Sala 1 de l’Escorxador, el grup de teatre de l’Associació de Veïns de Raimat, Raimartístic, s’estrenen a la Mostra amb 'Arsénico por compasión', el clàssic escènic de Joseph Kesserling, portada al cinema per Frank Capra. Una coneguda comèdia, àcida i brillant, on res és el que sembla.
 
I ja el diumenge, a les 18.00 hores, un espectacle familiar a la Sala 1, de la companyia de Pardinyes S.O.M. d Teatre, Castigades, que narra les aventures que viuen unes nenes durant un càstig que reben pel seu comportament.
 
El mateix diumenge, a les 19.00 hores, al Teatre Municipal Julieta Agustí, i també per primer cop a la Mostra, el Grup de Teatre de l’Ateneu de Ponent, presentaran el clàssic de Molière 'El malalt imaginari', la història d’un hipocondríac obsessiu que porta de corcoll a metges i familiars. Estaran dirigits per l’Encarna Peinado, que també és directora de Tardes de Plata, a la Mostra el 30 de novembre.
 
Programació completa
Divendres, 24 d’octubre de 2014 – 20.00 i 21.30 hores
Sala 2 – 40 minuts – 3 euros – circ aeri – estrena
¡K-BAR-AIR! (acrobàcia aèria)
Associació d’Amics del Circ de Ponent
Els Teleros Traperos transformen un bar qualsevol en un cabaret on, tot volant, es creuen les vides i somnis de viatgers trobats a Lleida.
Intèrprets: Javier de Frutos, Gadi Romero, Rubén García, Max, Alba Vicario, Anna, Clara Fuertes, Franc Miró i Elisa
Grup de circ acollit l’any 2012 a l’antiga companyia Amics del Circ de Ponent.
 
Dissabte, 25 d’octubre de 2014 – 17.00 i 19.00 hores
Teatre Municipal Julieta Agustí – 45 minuts - 3 euros - familiar - estrena
La Famatra
Pels Pèls
Una nena somia en un científic boig que ha ideat una màquina capaç de canviar els mals hàbits.
Intèrprets: David Sanz, Òscar Suárez, Carmen de Arcos, Alicia Puig, Olga Salvado, Hugo Pedascoll, Blanca Sisó, Natàlia Tierz, Marta Mostany, Laura Palacin i Juanjo Gomez 
Il·luminació i so: Jose Lluís Jorge
Companyia creada l’any 2005 per mares i pares de l’Escola Parc de l’Aigua.
 
Dissabte, 25 d’octubre de 2014 – 20.30 hores
Sala 1 – 1 hora i 35 minuts – 5 euros – comèdia en castellà
Arsénico por compasión de Joseph Kesselring
Raimartístic
Una coneguda comèdia, àcida i brillant, on res és el que sembla, que portarà el públic a un continu i rocambolesc enrenou.
Intèrprets: Marina Gurpide, Montse Plana, David Callizo, Lluis del Val, Encarna Contreras, Isabel Blesa, Eva Fernandez, Maria Blasi, Daniel Martin, Laura Hernández i Julian Gabín
Direcció: Saül Ballespí
Companyia creada l’any 2008 dins de l’Associació de Veïns de Raimat.
 
Diumenge, 26 d’octubre de 2014 – 18.00 hores
Sala 1 – 1 hora i 10 minuts – 4 euros – familiar
Castigades
S.O.M. d Teatre
Unes nenes són castigades per diverses causes. Quan les portes es tanquen es troben màgicament comunicades i allí viuen moltes aventures.
Intèrprets: Julia Clavel, Martina Cagigos, Anastasija Dobric, Oriol Tomas, Maribel Alcala, Alex Oncins i Cristina Artal
Il·luminació: Antonio Roca
Música: Ramón Orobitg
Direcció: Josep Anton Pena
Companyia del barri de Pardinyes creada l’any 2003.
 
Diumenge, 26 d’octubre de 2014 – 19.00 hores
Teatre Municipal Julieta Agustí – 1 hora i 15 minuts – 6 euros – comèdia – estrena
El malalt imaginari de Molière
Grup de Teatre de l’Ateneu
Comèdia burlesca on el senyor Argan, hipocondríac obsessiu, porta de corcoll a facultatius, familiars i servents.
Intèrprets: Mateu Llas, Rat Giménez, Any Laroyan, Cloe Sourire, Colin Nara, Maria Dolors Mor, Maria Luz Garray i Montse Pons
Escenografia: Grup de Teatre de l’Ateneu
Adaptació i direcció: Encarna Peinado
Secció de teatre de l’Ateneu Popular de Ponent creada l’any 2011.


Comentaris

envia el comentari