Catalunya Diari

Activitats per als més menuts de la casa al CaixaForum de Lleida

Activitats per als més menuts de la casa al CaixaForum de Lleida| Redacció - Fotografia: CaixaForum Lleida

 Concerts, cinema, contes, tallers de ciència, cooperació internacional i arts plàstiques i visites a les exposicions integren aquesta oferta que s’estrena aquest dissabte 20 d’octubre i que es perllongarà fins el proper 4 de gener coincidint amb les vacances de Nadal dels escolars.
 
Concerts familiars
Dissabtes 20 i 27 d’octubre a les 18.00 hores
Danses i festes del Castell del Duc +5
Quartet de solistes de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI
El pasdoble, el rock, les sevillanes i les sardanes són danses dels nostres dies, però... què ballava la gent fa 400 anys? En aquest programa descobrireu les danses antecessores dels balls d’avui: la pavana, el minuet, la giga i la gallarda us faran viatjar en el temps i recordar com la música i la dansa sempre han anat de la mà. Busqueu parella que comença el ball!
 
Dissabtes 10 i 17 de novembre a les 18.00 hores
Música dels Balcans dins una maleta + 5
Los Moussakis
Dins de les seves maletes trobarem música klezmer i sefardita dels jueus; cançons populars provinents de Turquia, Grècia..., i un munt de notes musicals que ens ajudaran a acostar-nos al mosaic cultural d’aquesta zona de l’Europa oriental.
 
Dissabtes 24 de novembre i 1 de desembre a les 18.00 hores
Miniatures +5
Kimbala
Miniatures és l’última proposta de Kimbala, que amb quatre dels seus solistes de percussió presenta un espectacle dinàmic, rítmic, líric i també amb humor, construït amb músiques variades i instruments de latituds diverses, que mostra al riquesa de la percussió i les infinites possibilitats que ofereix aquesta família d’instruments.
 
Cinema familiar
Diumenges 4 i 11 de novembre a les 12.00 h
Viatge a Mart i altres mons de plastilina +8
Durada: 50 minuts. Curts en castellà i sense diàlegs.
 
Diumenges 18 i 25 de novembre a les 12.00 hores
Les aventures del talp +3
Programa elaborat en col·laboració amb el Centro Checo de Madrid. Durada: 50 minuts. Curts sense diàlegs.
 
Diumenges 2 i 9 de desembre a les 12.00 hores
L’hivern ja és aquí +3
Durada: 46 minuts. Curts sense diàlegs.
 
Dissabte 15 de desembre a les 18.00 hores i diumenge 16 de desembre a les 12.00 hores
Contes i llegendes d'Haití +5
Krik? Krak!
Susana Tornero i Catherine Favret, narradores
En aquesta activitat ens aproparem a la gent d’Haití i aprendrem una mica més de la cultura d’aquest petit país caribeny a través dels seus contes i les seves llegendes. Els sorolls, les olors i els colors dels mercats improvisats, el xerricar dels tap-taps damunt la carretera, el ritme dels timbals que convida a ballar... Tot això és Haití, un país que recentment ha sofert un devastador terratrèmol i que, malgrat tot, lluita per tirar endavant. Puja amb nosaltres al tap-tap dels contes haitians, hi ha lloc per a tothom!
 
Taller de ciència
Diumenges 21 i 28 d’octubre a les 12.00 hores; dissabte 3 de novembre a les 18.00 hores; i dissabte 8 de desembre a les 12.00 hores
Famílies + Nombres = Emocions +5
Posa a prova la teva agilitat mental: practicaràs jocs matemàtics sorprenents, aprendràs a calcular amb un àbac, enviaràs missatges xifrats als companys i descobriràs, tot jugant, que el món de les matemàtiques pot ser fascinant i divertit.
 
I per Nadal
Concert familiar
Dijous 27 de desembre a les 12.00 i 18.00 hores
Espirituals Negres +5
The Blackbirds
El grup vocal The Blackbirds intenta transmetre el missatge de solitud, anhels, tristeses i alegries que amaguen aquestes melodies i ens presenta un concert sobri, elegant i participatiu a través de la intensitat i el color de les seves quatre veus, al més pur estil dels mítics Golden Gate Quartet! Vine una hora abans i podràs preparar una petita part del concert amb els cantants.
 
Contes i llegendes
28 de desembre i 2, 3 i 4 de gener a les 11.00 hores

Haití Estimat / Haïti Chérie + 5
En aquesta activitat ens aproparem a la gent d’Haití i aprendrem una mica més de la cultura d’aquest país caribeny a través dels seus contes i les seves llegendes.
 
Taller de ciència
28 de desembre 2, 3 i 4 de gener a les 12.00 hores
Estratègies dels éssers vius +5
En aquest taller els infants podran descobrir que els colors, les formes i els comportaments de diferents éssers vius no són fruit de l’atzar, sinó que sovint ens parlen de la supervivència i l’adaptació a l’entorn.
 
Taller de cultura visual
28 de desembre, 2, 3 i 4 de gener a les 17.00 hores
L’últim viatge +5
A partir de l’observació de les peces de l’exposició, a l’espai de taller recrearem els rituals de preparació per al més enllà de l’antic Egipte. Fent servir l’observació, la deducció i, també, la inventiva, ho deixarem tot llest perquè la nostra mòmia emprengui l’últim viatge.


Comentaris

envia el comentari