Catalunya Diari

Actors lleidatans creen la minisèrie online 'La casa dels pressics'

Entre paròdia i reivindicació, es qüestiona què passaria si els personatges de 'La casa de papel' fossin de Lleida

Imatge d'un fotograma de la mini-sèrie 'La casa dels pressics'
Actors lleidatans creen des del confinament la mini-sèrie online 'La casa dels pressics' | LleidaDiari.cat

Un grup d'actors professionals de Lleida ha creat la minisèrie online 'La casa dels pressics', basada en la producció de Netflix 'La casa de papel'. Parteix de la premissa «què passaria si els personatges de 'La casa de papel' fossin de Lleida?» i està «a mig camí de la paròdia i la reivindicació», ja que els personatges busquen "ajustar i blindar els preus que rep la pagesia».

La sèrie' ha estat creada, gravada i editada durant el confinament. L'equip ha fet lectures de guió per videoconferència i els actors han gravat per separat cadascuna de les frases. Violeta Porta, una de les actrius, s'encarrega de l'edició dels vídeos. Els capítols es poden veure al perfil d'Instagram @la_casa_dels_pressics i al canal de Youtube de Violeta Porta.

Professionals del sector teatral

L'equip són professionals del sector teatral que han patit l'aturada provocada per la crisi de la covid-19, ja que «les actuacions s'han suspès durant mesos i també els rodatges i les produccions audiovisuals», assenyalen. Amb aquesta mini-sèrie aquest grup d'actors lleidatans intenta «mantenir-se en actiu, arrencar somriures i també reivindicar preus justos per la pagesia».

L'equip l'integren Sofia Colominas, Saray González, Ramon Molins, Quim Roca, Jordi Pedrós, Violeta Porta, Margarida Troguet i Erik Varea. La sèrie consta de vuit videos d'uns 30 segons a tall de presentació dels personatges i de tres capítols d'entre 3 i 5 minuts de durada. També preveuen publica preses falses i, a causa de la bona rebuda del projecte l'equip s'està plantejant ampliar els continguts.


Comentaris

envia el comentari