Catalunya Diari

Organitzen actuacions de titelles per difondre el patrimoni de la Seu Vella

El Consorci del Turó, en col·laboració amb la Fira de Titelles, promou l’espectacle infantil aquest diumenge

Seu Vella de Lleida
El Consorci del Turó, en col·laboració amb la Fira de Titelles, promou l’espectacle infantil aquest diumenge | LleidaDiari.cat

Donar a conèixer la riquesa artística de la Seu Vella a través de les peces que actualment es conserven fora de la catedral és l'objectiu del Consorci del Turó que ha programat per aquest diumenge 'Titelles del tapís de Mestra', un espectacle infantil en col·laboració amb la Fira de Titelles.

'Titelles del tapís de Mestra', una versió fantàstica del relat que fa Ovidi, descobreix què s'amaga darrere el tapís del segle XV, anomenat la suplicació de Mestra, essent una manera divertida de conèixer l'art i la nostra història, tot gaudint-ne en família. L'espectacle anirà seguit d'un taller de creació de titelles en la Casa de la Volta. Un espai soterrani molt especial, al que s'hi accedeix per la recepció de la Seu Vella.

La durada de l'espectacle de titelles és de 45 minuts i la del taller de creació de titelles, de 20. Tot seguit, els assistents tenen entrada lliure al monument i pujada al campanar per les famílies que ho desitgen. El preu de l'entrada és de cinc euros per persona, a partir de tres anys.

 

La Fira de Titelles de Lleida creix per celebrar la seva 30a edició

La Fira de Titelles de Lleida arriba enguany a la seva 30a edició i, per celebrar-ho, creix i augmenta fins a 127 les actuacions que s'hi podran veure, 26 més que l'any passat. El certamen, que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de maig, comptarà amb la participació de 31 companyies, cinc més que en la darrera edició. Quinze són catalanes, vuit de la resta de l'Estat i vuit més internacionals, que oferiran 33 espectacles per als diferents públics dels quals quatre seran estrena absoluta, sis estrena a l'estat espanyol, i vuit s'estrenaran per primer cop a Catalunya.

També comptarà amb la presència d'uns 300 professionals, entre companyies, programadors i premsa. La fira, organitzada pel Centre de Titelles de Lleida i l'Ajuntament de Lleida, espera superar els 40.000 espectadors. La ciutat de Lleida tornarà a esdevenir els dies 5, 6 i 7 de maig l'epicentre del món dels titelles amb la celebració de la 30a Fira de Teatre de Titelles, que s'ha presentat aquest dijous.


Comentaris

envia el comentari