Catalunya Diari

L'adjudicatària del Morera de Lleida notifica que l'alçada del nou museu vulnera la normativa

La situació podria reparar-se tramitant un pla de millora urbana que incorporés aquesta modificació de l'alçada màxima

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'antiga Audiència, on s'ubicarà el nou Museu d'Art de Lleida | LleidaDiari.cat

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) adjudicatària de les obres del Museu Morera de Lleida a l'antiga Audiència va notificar el 14 de novembre a la Paeria que el projecte vulnera la normativa urbanística vigent en sobrepassar l'alçada permesa pel Pla General Municipal. 

Segons ha avançat aquest dilluns el diari 'Segre' i han confirmat fonts de l'Ajuntament, la irregularitat en qüestió afectaria tant la façana de rambla Ferran com la de la part posterior, que dona al carrer Blanquers, on a més, se superaria el nombre de plantes autoritzades en dos més.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Estan treballant per solucionar aquests esculls urbanístics

El consistori ha afegit que estan treballant per solucionar aquests «esculls urbanístics» i reprendre les obres, aturades des de l'estiu. La situació podria reparar-se tramitant un pla de millora urbana que incorporés aquesta modificació de l'alçada màxima respecte a l'ordenança vigent, però el problema és que la tramitació podria durar prop de mig any o més i hi ha el risc que es perdi l'ajuda de 2 MEUR dels fons Feder que obliga a tenir llest el gruix de les obres d'aquí a un any.

Les discrepàncies entre les constructores i la Paeria van començar abans de l'inici de les obres, ja que a l'abril van reclamar 641.000 euros més per danys i perjudicis, fet que el consistori ja ha desestimat. Una altra problemàtica es troba en les instal·lacions de climatització, ventilació i sistema contra incendis. Segons l'UTE no s'adapten a la normativa perquè la potència prevista no s'adequa al sistema contra incendis. Així mateix, l'aparició de restes arqueològiques al soterrani també ha obligat a modificar el projecte.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari