Catalunya Diari

Aprofita diumenge per gaudir de les Adoberies de la Rambla de Ferran

Les muralles medievals, les Adoberies, la domus romana i l’Arxiu Arqueològic es podran contemplar al llarg de tot el 2020 a través de recorreguts guiats

El Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida organitza aquest diumenge una visita guiada a les Adoberies de la Rambla de Ferran. L'activitat forma part del cicle Diumenges d'Arqueologia que durant tot el 2020 permetrà contemplar, a més de les Adoberies, la domus romana de l’Auditori Municipal Enric Granados, les muralles medievals d'Anselm Clavé i l’Arxiu Arqueològic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquest equipament va néixer als anys vuitanta del segle passat, quan l'Ajuntament de Lleida va començar a invertir recursos econòmics i humans en el coneixement i la protecció del patrimoni arqueològic.

L'Arxiu, situat a l’avinguda de Fontanet 26 i inaugurat el 2009, és l'última fita d'un llarg recorregut per diversos magatzems, que va culminar amb la construcció un espai expressament dissenyat per contenir les restes del passat i tota la documentació generada per les excavacions fetes a la ciutat i el seu terme. Aquest llegat està disponible per a la consulta d’investigadors, per a activitats de divulgació escolar i per al públic en general.

Un patrimoni obert a la ciutadania

Diumenges d’Arqueologia és el nou nom del calendari de les visites guiades del 2020, que en anteriors edicions portava per títol Diumenges de Portes Obertes. El 2019, 1.144 persones van participar en la programació i es van atansar per descobrir el mateix patrimoni que ara es mostrarà en el nou cicle: Adoberies, Domus Roma, muralles medievals i l’Arxiu. Cada espai es podrà visitar un diumenge al mes.

Les entrades a tots els equipaments són lliures i gratuïtes. L’única que requereix inscripció prèvia és la de l’Arxiu. Per a més informació: [email protected], 973 700 345 i/o 616 962 112.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari