Catalunya Diari

Agenda cultural dels dies 28 i 29 de maig

Agenda cultural dels dies 28 i 29 de maig| Lleida al minutLa Residència Sant Roc de Vilanova de la Barca organitza el proper dissabte, dia 28 de maig, una jornada de portes obertes per conèixer de primer mà les seves instal·lacions i els serveis que s'ofereixen. I no sols això, ja que el centre ha programat diverses activitats per amenitzar la jornada.


Tàrrega convoca per als dies 27, 28 i 29 de maig la quarta edició del seu Mercat del Vehicle d'Ocasió. Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica amb suport del sector de l'automoció de Tàrrega, la cita mantindrà els 4.000 metres quadrats d'exposició al Parc Esportiu.
La zona de la Glorieta dels Camps Elisis de Lleida acollirà aquest divendres la gran festa del joc 'Lleida juga. VIII Trobada de Ludotequedes Municipals', una iniciativa on els nens podran gaudir de més de 200 propostes de joc a l'aire lliure, a més d'espectacles de circ i màgia, entre d'altres propostes.
Agramunt acollirà aquest dissabte la quarta edició de la Mostra de Vins i Caves de proximitat, un certamen on 23 bodegues i cellers elaboradors de vi de les comarques lleidatanes de la DO Costers del Segre oferiran de les 17.00 hores i fins a la mitjanit degustacions als assistents.CaixaForum Lleida mostrarà al públic del 26 de maig al 24 de juliol 'The most important thing. Retrats d'un fugida', una exposició que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la situació dels refugiats i desplaçats, reflexionar sobre com els ha afectat en el seu dia a dia el fet de veure's forçats a fugir, quines decisions importants han hagut de prendre i, a la vegada, fer que el visitant es posi en la seva pell.


El carrer Major de Cervera s'engalanarà aquest proper diumenge, dia 29 de maig, de Corpus. Será a partir de les 08.00 hores, moment en el qual les persones interessades en participar en aquesta jornada confeccionaran les catifes de Corpus. Si bé des de l'organització es facilitarà material per a la confecció de les catifes, també animen a la ciutadania a portar flors per fer els guarniments.
Tàrrega ha inaugurat l'exposició documental 'Arxius de família', en què s'exhibeixen per primer cop al públic fotografies i filmacions realitzades per particulars al llarg del segle XX a la ciutat. La mostra, que romandrà oberta al Museu i a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell fins al 26 de juny, ofereix una perspectiva inèdita de la Tàrrega dels segles XIX i XX mitjançant documents gràfics enregistrats des dels àmbits amateurs i domèstics.


El Tren dels Llacs, el tren històric que circula entre Lleida i la Pobla de Segur, inicia aquest dissabte, dia 2 d'abril, la seva vuitena temporada, en què oferirà un total de 31 viatges. Enguany, a les 26 circulacions habituals s'hi sumaran les 5 circulacions compreses entre el 16 de juliol i el 13 d'agost, que tradicionalment es deixaven de fer per les altes temperatures de la zona.

El Bus Turístic de Lleida comença una nova temporada per Setmana Santa i enguany, com a novetat, incorpora a l’àudio l’explicació de la candidatura del Turó de la Seu Vella per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO. El bus circularà diàriament fins al proper 27 de març i després s’oferirà el servei cada cap de setmana.El Pirineus i la fauna salvatge es troben des del 2013 a Aran Park, situat en una de les vessants del Port del Portilhon, entre la Val d’Aran i Bagnères de Luchon. Aquest parc de fauna, cada vegada amb major riquesa d’animals, espera convertir-se per al visitant en un racó per comprendre millor la naturalesa i la fauna que ens envolta.La Fundació Sorigué ha decidit prolongar fins al 17 de juliol, i no fins al 31 de març com estava previst inicialment, l'exposició 'In the beginning was...' de l'artista japonesa Chiharu Shiota, després de l'èxit de visitants que ja han passat per la mostra des de la seva inauguració el 9 d'octubre passat. Fins al moment, més de 9.000 persones han visitat l'exposició, que es pot veure a la seu de la Fundació Sorigué de Lleida.


Comentaris

envia el comentari