Catalunya Diari

Agenda cultural dels dies 4 i 5 de juny

Agenda cultural dels dies 4 i 5 de juny| Lleida al minut

L'Aeroport de Lleida-Alguaire serà escenari el proper dia 5 de juny de la tercera edició del festival aeri Lleida Air Challenge, que oferirà als assistents una quinzena d'activitats diferents relacionades amb l'aviació, pensades per a tots els públics i amb la intenció de donar-los a conèixer un ampli ventall de modalitats de vol.


Tàrrega acollirà aquest dissabte, dia 4 de juny, la quarta edició de la seva Fira de la Cervesa Artesana, camí de convertir-se en l'esdeveniment més significatiu a Lleida en relació a aquest producte de proximitat. Des de les 12.00 fins pasades les 00.00 hores, la Plaça del Carme aplegarà una tretzena d'elaboradors d'arreu del territori català, els quals posaran a l'abast més de 70 varietats de cerveses.


Bioblitz Lleida repeteix l’experiència de l’any passat i torna a La Mitjana aquest cap de setmana. L’activitat Bioblitz és una marató científica que s’obre al conjunt de la ciutadania per trobar i identificar especies dins d’un espai natural proper, promovent així l’interès i el coneixement per la diversitat biològica de l’entorn.La Plaça Sant Joan de Lleida es converteix aquesta setmana en una gran pista de pàdel per acollir el torneig Atlas Energia, on participaran centenars de persones i on es podrà gaudir del millor pàdel del món amb la presència d’alguns jugadors del World Padel Tour.
La capital del Segrià acollirà els dies 3 i 4 de juny el 1r Festival Novel·la negra i Criminal 'El Segre de negre', que neix amb la voluntat de tenir continuïtat i d'esdevenir un referent a les comarques de Lleida. El certamen ha organitzat un seguit d'activitats per fomentar la trobada entre autors i lectors i acostar el gènere al públic en general.


El Castell del Remei organitza aquest dissabte, dia 4 de juny, la primera Cursa nocturna, una iniciativa que pretén promocionar l'esport, la salut i l'enoturisme. Organitzada per GoGoGoRunners, s'han fixat dos recorreguts: un de 9 i un de 15 quilòmetres.

CaixaForum Lleida mostrarà al públic del 26 de maig al 24 de juliol 'The most important thing. Retrats d'un fugida', una exposició que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la situació dels refugiats i desplaçats, reflexionar sobre com els ha afectat en el seu dia a dia el fet de veure's forçats a fugir, quines decisions importants han hagut de prendre i, a la vegada, fer que el visitant es posi en la seva pell.


Tàrrega ha inaugurat l'exposició documental 'Arxius de família', en què s'exhibeixen per primer cop al públic fotografies i filmacions realitzades per particulars al llarg del segle XX a la ciutat. La mostra, que romandrà oberta al Museu i a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell fins al 26 de juny, ofereix una perspectiva inèdita de la Tàrrega dels segles XIX i XX mitjançant documents gràfics enregistrats des dels àmbits amateurs i domèstics.


El Tren dels Llacs, el tren històric que circula entre Lleida i la Pobla de Segur, inicia aquest dissabte, dia 2 d'abril, la seva vuitena temporada, en què oferirà un total de 31 viatges. Enguany, a les 26 circulacions habituals s'hi sumaran les 5 circulacions compreses entre el 16 de juliol i el 13 d'agost, que tradicionalment es deixaven de fer per les altes temperatures de la zona.

El Bus Turístic de Lleida comença una nova temporada per Setmana Santa i enguany, com a novetat, incorpora a l’àudio l’explicació de la candidatura del Turó de la Seu Vella per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO. El bus circularà diàriament fins al proper 27 de març i després s’oferirà el servei cada cap de setmana.El Pirineus i la fauna salvatge es troben des del 2013 a Aran Park, situat en una de les vessants del Port del Portilhon, entre la Val d’Aran i Bagnères de Luchon. Aquest parc de fauna, cada vegada amb major riquesa d’animals, espera convertir-se per al visitant en un racó per comprendre millor la naturalesa i la fauna que ens envolta.La Fundació Sorigué ha decidit prolongar fins al 17 de juliol, i no fins al 31 de març com estava previst inicialment, l'exposició 'In the beginning was...' de l'artista japonesa Chiharu Shiota, després de l'èxit de visitants que ja han passat per la mostra des de la seva inauguració el 9 d'octubre passat. Fins al moment, més de 9.000 persones han visitat l'exposició, que es pot veure a la seu de la Fundació Sorigué de Lleida.


Comentaris

envia el comentari