Catalunya Diari

Agenda de Tots Sants 2013 i del cap de setmana

Agenda de Tots Sants 2013 i del cap de setmana| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.comLa ciutat de Lleida ha ampliat els horaris del cementiri: fins al dia 2 de novembre aquest espai estarà obert de les 09.00 a les 19.00 hores. Així mateix, la Paeria ha previst reforçar la líniea 7 d'autobús els dies 1, 2 i 3 de novembre. Per altra banda, el tradicional Mercat de Tots Sants torna, com cada any, a l’avinguda Alcalde Areny fins a l'1 de novembre. Enguany tindrà un total de sis parades.
A més, també s'han organitzat una sèrie de rutes turístiques per conèixer la ciutat per a grups i col·lectius. Algunes de les propostes són: La Lleida Secreta, La Lleida Modernista; Pels carrers de la ciutat Medieval, Petits grans racons, i Les Catedrals i els seus Tresors. Les persones interessades en rebre més informació poden consultar la pàgina web www.turismedelleida.cat.

L’Ajuntament de Tàrrega ha programat per aquest dissabte 2 de novembre la primera visita cultural comentada al cementiri municipal. La iniciativa, amb caràcter gratuït, vol posar de relleu el patrimoni històric i artístic que alberga l’espai així com algunes de les seves curiositats. Durant la ruta, titulada 'Paraules per a la ciutat del silenci', l’escriptor targarí Xavier García detallarà les sepultures de més valor constructiu com panteons, esteles, escultures, cenotafis, làpides i fins i tot enreixats de forja. A més, es podrà visitar per primer cop d’unes dècades ençà l’antiga capella i la sala d’autòpsies, ara en desús. L’itinerari es fixarà també en la botànica funerària present al recinte, com els xiprers de mitjans del segle XIX. Organitzada per la Regidoria de Cultura, la visita inclourà ambientació musical a càrrec del violinista Xavier Reyes i el violoncel·lista Roc Satorres. La cita serà a les 12.00 hores, des de l’entrada principal del cementiri.
A més, per totes les persones que vulguin anar al cementiri, l’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat un servei extraordinari i gratuït del bus urbà municipal per aquest divendres. Aquest bus estarà operatiu de 10.00 a 14.30 hores i cobrirà cada mitja hora un trajecte que s’aturarà a les següents parades: avinguda de Catalunya (vora la plaça de Josep Pont i Creus), plaça del Centenari, Habitatges La Plana, plaça del Carme, plaça de Rafael Casanova i Cementiri Municipal. També es cobrirà la ruta de retorn en ordre invers. El d’enguany és el primer servei extraordinari del bus per Tots Sants que realitza l’actual empresa adjudicatària ALSA, la qual gestiona aquest transport des del passat mes d’agost.


Les persones que visitin el cementiri de Cervera durant aquest divendres podran gaudir de música en directe, a càrrec d'estudiants del Conservatori Municipal de la localitat, lectura de poemes, una exposició de làpides antigues, una mostra de fotografies sobre el cementiri i servei de venta de flors. A més, fins al proper 3 de novembre, aquest espai amplia l'horari de visites de 09.00 a 19.00 hores cada dia.

A la Seu d'Urgell s'han organitzat diverses activitats. Com a novetat més destacada està 'La Sala dels Horrors', un passatge dedicat al terror organitzat pels Diables de l'Alt Urgell que tindrà lloc a la sala de Sant Domènec de la Seu. Aquest passatge terrorífic tindrà lloc dijous 31 d'octubre, de les 21.00 a les 00.00 hores; el divendres 1 de novembre, de les 19.00 a les 22.00 hores; i el dissabte 2 de novembre, de 21.00 a 00.00 hores. El preu és de 2 euros i els menors de 14 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult. Paral·lelament, la Coordinadora de Casetes ha organitzat per dijous 31 d'octubre, una castanyada am l'actuació dels grups locals Rock Cerdà, Froy Lands i Juanito. La festa, que s'iniciarà a la 01.00 hores, tindrà lloc a la sala polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu d'Urgell. Finalment, l'Agrupament Urgellenc també organitza aquest divendres la festivitat de Tots Sants, la Ca(u)stanyada, festa de castanyada a partir de les 17.00 hores, a la plaça Patalín de la Seu d'Urgell, amb castanyes, moniatos, panellets, acompanyat amb música i danses. També hi haurà un sopar del Baridà.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell també ha programat un servei d'autobús gratuït per arribar fins al cementiri municipal. L'autobús funcionarà durant tot el dia de les 10.00 a les 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores. Aquest autobús tindrà parades a la rotonda de Bisbes Prínceps, el carrer Comtat d’Urgell amb plaça de Joan Sansa, a la plaça de Mossèn Pere Pujol, carrer Bisbe Iglesias Navarri (pavellons militars) i plaça Catalunya.Un espectacle de titelles dirigit als més petits encetarà el dijous a la tarda la festa de la Castanyada a les Borges, una celebració que també inclourà un vessant més juvenil amb la Nit Tremenda, que tindrà lloc al Pavelló de l’Oli a partir de les 00.00 hores. La cita musical, amb entrada gratuïta, arrencarà a mitjanit amb un Dj, i seguidament el grup de versions Tremendos farà vibrar al públic amb les millors cançons i les ganes de festa. Per acabar, ben entrada la matinada, serà el torn del Dj Rolaway amb la música més fresca i actual.
A Vielha, els veïns d'Arròs organitzen en el seu quart Passatge del Terror: Insanity Hospital, un antic hospital abandonat localitzat a l’antic poble d'Arròs a la Val d'Aran, que obrirà les seves portes per primera vegada els dies 1, 2 i 3 de novembre de 16.00 a 20.00 hores, després d’estar més de 30 anys en quarentena. Ningú sap el que va succeir al seu interior, l'única cosa que ses sap és que es senten crits, sorolls i es veuen ombres al seu interior. El precinte de la quarantena s’aixecarà aquest Halloween, atreveix-te a descobrir els seus misteris.
I a més de les propostes que us oferim per la Castanyada també podeu trobar moltes altres activitats en la nostra agenda del cap de setmana.Comentaris

envia el comentari