Catalunya Diari

Aitana Sánchez-Gijón protagonitza 'Juana' al Teatre de la Llotja

L'obra tindrà lloc aquest dissabte, a les 20.00 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

Imatge de l'obra de teatre Juana
Aitana Sánchez-Gijón protagonitza “Juana” al Teatre de la Llotja | LleidaDiari.cat

La reconeguda actriu Aitana Sánchez-Gijón protagonitza aquest dissabte, a les 20.00 hores, al Teatre de la Llotja "Juana". Juntament amb la companyia de dansa Losdedae, aquest espectacle pretén fer viatjar el públic a través de les vides de dones de la història que, a més de compartir aquest nom, han deixat vestigis i imatges d'empoderament femení que romanen com a referents de la memòria col·lectiva.

A través de les vides de La Papisa Juana, Juana "la loca", Sor Juana Inés de la Cruz o Juana de Arco, el públic trobarà a una dona, a moltes dones, amb la pell, la veu i la cara d'Aitana Sánchez-Gijón que es preguntarà incessantment si hi ha un destí femení a la terra. D'aquest pensament, de ser en ella mateixa la sang de la natura, de la dona que conté totes les "Juanes" neix el detonant que portarà al seu periple a través d'una veritat inventada, però no per això menys viscuda.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un espectacle que arrenca de les profunditats de la terra els cossos de dones fortes

"Juana" reneix en mig d'una multitud embogida, a reviure l'interrogatori de l'inquisidor que la va cremar a la foguera, torna a fondre les seves mans al cor de Felip el Bell, torna a estimar en silenci la virreina, a enviar cartes d'amor al seu marit... Tot això és "Juana", un espectacle que arrenca de les profunditats de la terra els cossos de dones fortes que van lluitar, i lluiten, per defensar els seus desitjos de realització. "Juana" arriba a Lleida en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Les entrades, 26 €, la general; 22 €, la reduïda i 13 € per als menors de 29 anys (només a taquilla), es poden adquirir al web latemporadalleida.cat i a les taquilles de l'oficina de Turisme de Lleida, dels teatres de la Llotja i Escorxador i de l'Auditori Municipal Enric Granados.


Comentaris

envia el comentari