Catalunya Diari

Així van rebre els lleidatans la salutació del Marraco

Els veïns saluden des dels balcons l'element insigne del bestiari lleidatà que ha sortit extraordinàriament per la Diada

El Marraco circulant per l'avinguda Madrid de Lleida
Els veïns saluden des dels balcons l'element insigne del bestiari lleidatà | LleidaDiari.cat

El Marraco ha recorregut aquest dijous a la tarda els carrers de Lleida per animar un Sant Jordi de confinament. El popular drac ha circulat per tots els barris de la ciutat acompanyat de música i d'un animador que amb un altaveu desitjava una bona Diada i agraïa als veïns que es quedessin a casa. Molts lleidatans han sortit als balcons a saludar-los.

El Marraco és un element insigne del bestiari lleidatà i una de les icones de la festa Major. Tot i que mai surt per la Diada, enguany ha fet una excepció. El recorregut ha començat a les cinc de la tarda davant la Paeria i està previst que acabi a les vuit del vespre a l'aparcament de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Veïns de l'avinguda Madrid de Lleida saludant i gravant al Marraco
El Marraco recorre els carrers de Lleida per animar el Sant Jordi | LleidaDiari.cat

Els floristes doblen les previsions en un Sant Jordi atípic

El Gremi de Floristes de Catalunya fa una valoració molt positiva de la Diada de Sant Jordi, ja que pràcticament s’ha doblat la previsió de vendes i s'ha tancat el dia amb una xifra que supera les 500.000 roses venudes. La previsió dels encàrrecs anticipats ha facilitat que les floristeries poguessin adaptar la comanda i incrementar la compra final als majoristes. El sostre de venda estava en la distribució a domicili.

«Estem molt satisfets de la resposta ciutadana i la professionalitat dels floristes, no ens consta cap incidència pel que fa al repartiment», assenyala Joan Guillén, president del Gremi.Els floristes constaten que la campanya ha estat «un èxit», que «les floristeries no podien treballar més ni accedir a més roses», i que si hi ha desviació respecte la previsió inicial, serà «a l'alça». En contraposició, Guillén explica que han detectat «canals incorrectes» de venda física en quioscos durant la jornada, que sumarien uns pocs milers de roses. «Ens ha empipat, després de tota la logística que estem fent», lamenta sobre una venda física que «no es podia fer».


Comentaris

envia el comentari