Catalunya Diari

Alemany elabora per aquest Nadal el torró més blanc del mercat

A l’obrador de Torrons i Mel Alemany, ubicat a Os de Balaguer, s’hi produeix aquests dies i fins el 24 de desembre els torrons elaborats amb mel de romaní del Montsec

German Alemany elaborant el torró dur, el més blanc del mercat, amb una recepta del segle XIX i mel de romaní del Montsec
German Alemany elaborant el torró dur, el més blanc del mercat, amb una recepta del segle XIX i mel de romaní del Montsec | Ramon Gabriel

Sota el cel més estrellat de Catalunya, al peu del Montsec, a Os de Balaguer, Torrons i Mel Alemany produeix aquests dies els torrons d'aquest Nadal. Una producció limitada de la qual en sortirà el torró més blanc del mercat: el torró dur imperial. Es tracta d'un clàssic d'aquesta empresa familiar de cinc generacions, que aquest any ha estat premiat per primer cop amb dues estrelles als premis internacionals 'Great Taste Awards', considerats els Oscar de l'alimentació gurmet. Alemany, de fet, ha estat aquest any la segona empresa de l'Estat espanyol amb més reconeixements i acumula 22 estrelles els últims cinc anys. La producció del torró més blanc es va iniciar al setembre i s'allargarà fins al 24 de desembre i no tornarà a elaborar-se torró fins al setembre de l'any 2019.

A l'obrador d'Alemany també s'hi elaboren aquests dies el torró de crema torrada (3 estrelles) i el torró tou granulat (1 estrella), a més del bombó d'ametlla, que un any més, formen part de les caixes 'Art i Torró de col·lecció' il·lustrades per artistes del Montsec i que estan concebudes com un regal gurmet de Nadal. Aquestes i altres varietats conformen l'àmplia gamma de torrons d'Alemany, dels quals se'n produiran unes 70 tones aquesta campanya. Amb el propòsit de 'pol·linitzar' l'opinió pública sobre la importància de les abelles, Alemany presenta aquest Nadal la seva col·lecció 'Art i Torró' concebuda com un homenatge a les abelles, fruit de la col·laboració de la marca amb l'exposició 'Beehave' de la Fundació Joan Miró.

 

Caixes de Torrons Alemanys il·lustrades per Víctor Pedra i Josep Talamonte

Les caixes inclouen tres barretes de torró de 150 grams i han estat il·lustrades pels artistes Víctor Pedra i Josep Talamonte i pensades com un regal gurmet per aquest Nadal. Es tracta d'una acció més de la firma d'Os de Balaguer, en la que reivindica el seu territori, el Montsec, i el promociona a través de l'edició limitada de les caixes 'Art i Torró de col·lecció' que es poden trobar a Bo de Shalom (Lleida), a la botiga de la firma a Os de Balaguer, al Monestir de les Avellanes, al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger i a la botiga Delsams de Balaguer.

A més de les estrelles rebudes pel torró, Alemany també ha estat guardonada amb dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger (un dels últims productes que ha tret al mercat). Juntament amb l'agredolç amb mel de castanyer, es van presentar l'octubre de 2017 i formen part de l'estratègia de creixement de l'empresa, basada en la innovació i en la pedagogia per aplicar nous usos a la mel. Es tracta d'un projecte cooperatiu de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, La Noguera) i Vinagres Badia (Mollerussa, El Pla d'Urgell).

Imatge de Torrons Alemany
Imatge de Torrons Alemany | Torrons Alemany

 

Amb les vuit estrelles d'aquesta edició, Torrons i Mel Alemany s'ha convertit en la segona empresa de l'Estat espanyol que acumula més guardons. L'any 2017 va ser la firma amb més premis. Els Great Taste Awards se celebren des de fa 24 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i begudes. En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes, tenint en compte el sabor, la combinació d'ingredients, la textura i l'olor, sense conèixer la marca o el embalatge. Tots els productes premiats s'etiqueten amb el segell d'excel·lència Great Taste, que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.


Comentaris

envia el comentari