Catalunya Diari

Últim concert del Jazz Tardor aquest divendres al Cafè del Teatre

Últim concert del Jazz Tardor aquest divendres al Cafè del Teatre| Redacció - Fotografia: Jazz Tardor

 

El Cafè del Teatre de l’Escorxador acull aquest divendres el darrer concert del Jazz Tardor en què actuarà José Luis Gutiérrez amb l’Iberjazz Quartet. El preu de l’entrada normal és de 10 euros i reduïda, 8 euros.

José Luis Gutiérrez és un dels músics més innovadors i refrescants de l'escena espanyola. La seva música és apassionada, intensa i personal. El seu primer disc, 'Nucleo', va ser considerat el millor àlbum de jazz de l'any a Espanya. Aquest fet va impulsar de forma definitiva la seva carrera. A partir de llavors va ser considerat un dels músics referents i de major projecció del jazz espanyol.
 
En 2011 presenta el seu últim disc 'Fruit Salad' que aprofundeix encara més en les enormes possibilitats creatives que s'obren en la unió de les músiques ibèriques i el jazz.
 
Ha dirigit els seus projectes en multitud de llocs al voltant del món: Roma, Tallin, Sant Sebastià, Mèxic, Caracas, Rio de Janeiro, Casa Blanca, etc. Ha col·laborat amb mestres de la talla de: Jorge Pardo, Chano Domínguez, Jerry González, Paquito D'Rivera, Javier Pujol, Carlos Barreto, Tommy Caggiani. Ha estat professor de saxofon en el conservatori de música de Zamora. Membre del jurat de diferents certàmens musicals. Ha escrit articles musicals en diversos periòdics i revistes.És el director artístic dels Festivals Internacionals de Jazz: Universijazz i La Granjazz.
 
El projecte Iberjazz Quartet ha participat en nombrosos festivals europeus i al de Gouvy (Bèlgica) va obtenir el premi de millor grup de l’edició del 2012. Música amb colors ibèrics, jazz amb textures sonores que evoquen la tradició, tot impregnat amb la llibertat de la improvisació i incorporant instruments de manufactura pròpia.


Comentaris

envia el comentari