Catalunya Diari

Animac 2013, del 28 de febrer al 3 de març a Lleida

Animac 2013, del 28 de febrer al 3 de març a Lleida| Redacció - Fotografia: Animac Lleida

 Animac 2013 explorarà les possibilitats creatives de l’animació en la no-ficció i, al mateix temps, es converteix en una font d’inspiració per a productors, documentalistes i animadors en un àmbit que ofereix interessants perspectives de creació. Animac 2013 recorrerà el tema de lo real en l’animació a través de projeccions i presentacions, dedicant una especial atenció a les produccions recents i en curs.
 
Aquesta mostra convidarà destacats representants de l’animació documental com el britànic Andy Glynne, fundador de la productora Mosaic Films (mosaicfilms. com) que ha signat per a la BBC dues sèries de reconeguts curts documentals: 'Animated minds', sobre persones amb enfermetats mentals i 'Seekinf Refuge' que narra la història de joves refugiats a Gran Bretanya. En l’actualitat Glynne prepara un ambiciós projecte de llargmetratge documental animat sobre Corea del Nord.
 
Com a novetat, les produccions comercials de qualitat també tindran el seu espai a la nova edició de l’Animac. Enguany s’inaugura amb les extraordinàries sèries catalanes Ask Lara (nominada als premis Emmy) i Picnic with cake, ambdúes creades per Mercedes Marro (Tomavistas). Podrà veure’s també Family Guy, creada per Vicent Arlandis (Yankipay) i l'estrena de nous capítols de Hora de Aventuras, una de les millors sèries de tots els temps, creada per Pendleton Ward (Cartoon Network).


Comentaris

envia el comentari