Catalunya Diari

Animac celebra el Dia Internacional de l’Animació amb una sessió especial dins el Festival Som Cinema

Animac celebra el Dia Internacional de l’Animació amb una sessió especial dins el Festival Som Cinema| Redacció - Fotografia: I+G Stop Motion

Lleida commemora el Dia Internacional de l’Animació el proper 26 d’octubre, una efemèride que, organitzada per Animac, tindrà la novetat de celebrar-se en el marc del festival Som Cinema, previst entre el 23 i el 27 d’octubre.

Serà una sessió dedicada a una de les productores de cine animat més potents de Catalunya, I+G Stop Motion, que tindrà lloc el dia 26 d’octubre a les 17.00 hores a l’Espai Funatic. L'entrada serà gratuïta. Podran veure-s’hi els curt animats 'Grand Prix', 'La Lupe i en Bruno', 'Kabaret Kane', 'Violeta', 'La pescadora del mar negre' i 'Les bessones del carrer de Ponent', tots firmats per Marc Riba i Anna Solanas, responsables d’I+G Stop Motion.

L’estudi IG Stop Motion ha aconseguit posar l'animació stop motion en el mapa internacional amb una inusual continuïtat al panorama de l’animació independent. Des que els realitzadors dels curtmetratges Anna Solanas i Marc Riba van sortir de l’ESAC amb la pel·lícula 'El Negre és el Color dels Déus' sota el braç, la seva feina al capdavant de l’estudi IG Stop Motion no ha deixat de créixer tant a nivell tècnic com artísticament fins a posicionar-se com a uns dels estudis de referència d’animació dins i fora del nostre país. Amb més d’una dotzena d’obres i centenars de premis, les seves històries han arribat als públics de tot el món a través, sobretot, dels festivals. La seva creació 'bipolar', combina la producció de peces per a públic infantil com ara 'Grand Prix' (inclosa a Animac i Animac Camina 2013) amb animacions de guions com (Canis, Les bessones del carrer de ponent…) i sempre amb un acurat disseny de personatges en cada element de la seva cinematografia.


Comentaris

envia el comentari