Catalunya Diari

Animac explorarà enguany l'animació documental

Animac explorarà enguany l'animació documental| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El convidat especial d’aquesta edició serà la jove promesa de l’animació canadenca Theodore Ushev. Es farà una retrospectiva exhaustiva de la seva obra i serà l’encarregat de realitzar la Masterclass d’aquest any de la Mostra. Una de les grans novetats d’aquest any d’Animac serà Animac Cartoon, una pantalla oberta a la indústria on es podran veure les últimes produccions animades fetes per a televisió.
 
Es presentaran nous episodis d’Hora de Aventuras i altres sèries de culte de Cartoon Netwok com Robot Chicken o Regular Show. També hi haurà espai per les produccions nacionals amb Lara, què fem?, nominada als premis Emmy i Pícnic amb pastissos (les dues produïdes per Mercedes Marro), o altres produccions com Monetes del espacio, una sèrie de Joaquín Reyes per Cartoon Network o Família.cat, de Vicente Arlandis, entre moltes altres.
 
Animac repassarà amb 4 sessions oficials de curtmetratges, l’ànima i referent de la mostra, les millors propostes d’animació recents. Es podran veure films d’arreu del món que optaran a guanyar el Premi del Públic. A més a més, com cada any, farà un repàs a les produccions de nous creadors d’animació a 'Futur Talent', aquest any amb dues sessions.
 
AnimaCrea, serà La plaça d’Animac, un espai viu amb activitats gratuïtes on enguany els nens tindran un racó propi a 'Espai Kids'. Hi haurà tallers per a totes les edats de la mà dels especialistes 9Zeros, Non Stop Barcelona Animació i l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona, i també una pantalla oberta 'Open Screen' amb les propostes més experimentals i activitats com ara trobades amb els realitzadors.
 
Conferències, taules rodones i presentacions
Després de l’èxit de l’any passat, Animac torna a apostar per les conferències, taules rodones i presentacions de la mà de varis experts en el món de l’animació i dóna la possibilitat al públic i a estudiants de compartir, amb els experts invitats, els seus projectes a les Portfolio Sessions. Entre d’altres, passarà per Animac la multipremiada il·lustradora i animadora Michèle Lemieux que mostrarà els secrets de l’animació feta amb pantalla d’agulles.
 
El públic tindrà la oportunitat de parlar amb els protagonistes de la Mostra als 'Esmorzar amb els autors' i el sector de l’animació tindrà el seu punt de trobada a l’Elevator’s Pitch.
 
La programació Petit Animac d’aquest any recull quatre sessions de films pensats per al públic infantil i familiar que comptarà amb una intervenció musical de luxe conjunta amb The Pinker Tones i els dibuixos d’en Miguel Gallardo, en la presentació del seu darrer projecte conjunt Rolf&Flor.
 
La Mostra també organitza tallers per a joves i adults (en col•laboració amb l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, la Universitat de Lleida i la Regidoria de Joventut) i les sessions escolars per a les escoles i instituts de Lleida i la comarca.
 
A més a més, els concerts de Templeton (divendres 1 de març) i Manos de Topo (dissabte 2 de març), dos grups vinculats a l’animació, amenitzaran les nits dins de la programació nocturna de la mostra. El dijous, en el marc d’Animac de Nit, tindrà lloc la sessió especial Open Night Screen, una selecció de curts on la música és la protagonista.


Comentaris

envia el comentari