Catalunya Diari

Animac porta a domicili el cinema d'animació infantil en tres idiomes

El festival difon en línia una selecció de pel·lícules del seu darrer programa, sumant-se a la campanya #JoEmQuedoACasa

Pla tancat d'una jove creant a l'Animacrea, a l'Animac, l'1 de març de 2020
El festival difon en línia una selecció de pel·lícules del seu darrer programa | LleidaDiari.cat

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, posa en marxa la iniciativa 'Petit Animac a casa' i se suma així a la campanya #JoEmQuedoACasa, amb una proposta pensada per a tres franges d'edat: els bebès, els infants de més de 3 anys i els de més de 6.

La directora del certamen, Carolina López, ha explicat que es tracta d'una selecció de pel·lícules de diferents temàtiques i procedents del seu darrer programa, les quals estaran disponibles en línia i en tres idiomes a la pàgina web d'Animac a partir d'aquest dimarts. A més, des del festival treballen, en col·laboració amb el Centro Checo de Madrid, en el programa 'Animac Vintage', on s'hi presentaran animacions d'ahir per a les famílies d'avui.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Peces d'artistes que van visitar la mostra

A la selecció de 'Petit Animac a casa' hi ha peces d'artistes que van visitar la mostra, com ara dos videoclips de l'anglès Peter Bayton amb música del nord-americà Benjamin Scheuer, de productores que habitualment formen part dels programes Petit Animac amb sèries preescolars com ara FilmBilder i també curts divertits, tendres i humans de la mà d'autors i autores internacionals.

D'altra banda, a la proposta 'Animac Vintage' es recuperaran animacions clàssiques d'un dels països amb més tradició en aquest sector: la República Txeca. Es tracta d'animacions tendres i divertides que parlen, sense paraules, amb humor i imaginació de valors com ara l'amistat, la cooperació o l'amor per la natura. L'objectiu és oferir tant les animacions com també d'altres materials per als adults que acompanyin els petits. De fet, des de l'inici del confinament, s'ha anat recomanant títols de llargmetratges, la majoria projectats a la mostra, a les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari