Catalunya Diari

Animac programa una sessió especial de Nadal

Animac programa una sessió especial de Nadal| Redacció - Fotografia: Prinz Ratte

 La sessió, d’una hora, constarà de tres títols:
- 'The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore', de William Joyce i Brandon Oldenburg, EUA, 2012, 17 minuts. (sense diàlegs)
- Prinz Ratte, d’Albert Radl, Alemanya, 2011, 15 minuts. (sense diàlegs)
- Pére Frimas, de Youri Tcherenkov, 2013, 26 minuts. VOSE en francès
 
Les dues primeres pel·lícules han format part del programa Animac 2013 i durant tot l'any han girat arreu amb la selecció itinerant del Petit Animac Camina. Han estat dos dels títols que més èxit han tingut entre el públic infantil. I, coincidint amb l’època nadalenca, Animac estrena la història de 'Pére Frimas', un conte adient per aquestes dates, que, a més, és un avanç de les novetats per a l'edició 2014.
 
The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
- EUA, 15 minuts, 2012, miniatures, animació per ordinador, animació 2D, sense diàlegs.
- Direcció: William Joyce i Brandon Olenburg
- Producció: Moonbot Studios
Inspirat en la mateixa mesura per l’huracàKatrina, Buster Keaton, El Mag d’Oz i l’amorpels llibres, és una història de personesque dediquen la seva vida als llibres i elsllibres els tornen el favor. Una al·legoriacommovedora i divertida sobre els poderscuratius dels relats. Un film passat de modai d’avantguarda al mateix temps. Guardonatamb l’Oscar al Millor curtmetratge d’animació als Premis de l’Acadèmia.
 
Prinz Ratte
- Alemanya, 15 minuts, 2011, sense diàlegs
- Direcció: Albert Radl
- Producció: Radl Animation
Un conte de fades amb tots els ingredients necessaris: un castell, una princesa, un príncep, un drac, un admirador secret i emocions profundes. Però també amb un final inesperati una veritat poc comuna d’herois petits i de grans anhels.
 
Pére Frimas
Dir: Youri Tcherenkov
Producció: Les Films de l'Arlequin, 26 mintus, V.O.S.C en francés
A dalt de la muntanya més alta de la vall hi viu el Pare Frismas, un personatge meravellós dotat de poders fantàstics. Des de l'inici dels temps, els més vells de la vall havien vist com a cada racó de la vall queien les volves de neu, però aquest hivern, res no sortirà com estava previst.


Comentaris

envia el comentari