Catalunya Diari

L'Animac projectarà 273 títols en una edició que torna el protagonisme al 2D

Pel que fa a l'accent europeu, destaca la projecció dels treballs del búlgar Theodore Ushev, que a més oferirà una conferència

L'Animac projectarà 273 títols en una 24a edició que torna el protagonisme al 2D i a la pintura. La Mostra d'enguany, que es farà del 27 de febrer a l'1 de març, tindrà tres accents, tal com ha explicat la seva directora, Carolina López: el polític i social, l'europeu i el femení.

També oferirà una conferència i un taller a càrrec de Fernando Moro, un dels animadors de la premiada 'Klaus', que ha guanyat el Bafta a la millor pel·lícula d'animació i està nominada als Oscar. El seu director, el madrileny Sergio Pablos, ha excusat la seva presència, com també ho ha fet l'artista sud-africà William Kentridge, que serà distingit amb el premi Honorífic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El pressupost de la Paeria es manté en els 130.000 euros

El pressupost de la Paeria es manté en els 130.000 euros, tot i la contenció pressupostària.

  

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya està organitzada per l'Ajuntament de Lleida i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA) i CaixaForum Lleida i tindrà com a tema principal la memòria sota el títol Time Capsule. Carolina López ha destacat que l'animació és una eina poderosíssima per parlar d'allò que és molt complicat parlar des de la imatge real, perquè es tracta d'un llenguatge que permet parlar des de la subjectivitat i des de la poesia.

Aquesta edició d'Animac ha rebut 943 projectes en la convocatòria oberta, procedents de 61 països com ara França, Espanya, EUA, Regne Unit, Alemanya, Rússia, Bèlgica, Canadà, Brasil, Japó, República Txeca, Argentina, Hong Kong, Països Baixos, Suïssa, Portugal i Mèxic, entre altres. En total s'han seleccionat 187 films per projectar a Animac 2020, de tots els rebuts en la convocatòria oberta, que juntament amb les retrospectives i les seccions oficials sumen 219 curtmetratges i 35 peces audiovisuals més, entre curts i sèries, que es projectaran a l'Open Screen de l'espai Animacrea, els autors d'algunes de les quals seran presents a Animac, com és el cas de Fernando Moro, creador de 'Cleo y Cuquín' o Nuria G. Blanco, productora de 'Puffin Rock'. A més, es podran veure 7 llargmetratges, 3 migmetratges i 9 peces de TV.

Com a novetat, l'Animac acollirà la Xarxa de la Memòria, petites peces d'animació sobre la memòria creades pels alumnes del cicle superior d'il·lustració de l'EAM Leandre Cristòfol a partir de fotografies històriques de Lleida.

Els tres accents de l'Animac

Pel que fa a l'accent polític i social, destaca la conferència de l'historietista i realitzador francès Aurel, que està enllestint el seu llargmetratge animat, titulat Josep, una producció francesa amb aportació catalana. Hi explicarà el procés de creació de la pel·lícula que, tal com apunta López, explica la històrica de republicans catalans que van travessar els Pirineus per anar a França per trobar la llibertat i es van trobar en camps de concentració. El llargmetratge compta amb la veu de Sergi López i la música de Sílvia Pérez Cruz.

Pel que fa a l'accent europeu, destaca la projecció dels treballs del búlgar Theodore Ushev, que a més oferirà una conferència. Durant la presentació als mitjans de comunicació, la directora de l'Animac, Carolina López, ha mostrat el llibre elaborat per Theodore Ushev durant la producció del seu nou curtmetratge, 'Barcelona de Foc', que es podrà veure a Animac 2020. També el curtmetratge 'Dcera' de la República Txeca. És un curt fet per estudiants que està nominat als Óscar basat en els records que una filla explica durant els últims moments amb el seu pare, que està hospitalitzat.

La presència de la gran dama de l'animació francesa

Pel que fa a l'accent femení, l'Animac comptarà amb la presència de la gran dama de l'animació francesa, Florence Miailhe, que rebrà el premi Animation Master. És pintora i fa deu anys que treballa en el seu primer llargmetratge, pintat i centrat en la immigració. També destaca la directora portuguesa Regina Pessoa, que torna a Animac per presentar el seu últim curtmetratge 'Tio Tomás', premiat als Annie Awards, i per impartir un taller per a alumnes d'art. A més, visitarà l'Animac l'animadora independent mexicana, Karla Castañeda, apadrinada per l'oscaritzat director de cinema Guillermo del Toro.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari