Catalunya Diari

Animac tanca la millor edició de la seva història

Animac tanca la millor edició de la seva història| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La vintena edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació, ha baixat el teló aquest diumenge al vespre amb un balanç altament satisfactori, ja que ha comptabilitzat un total de 27.000 assistents, el millor registre de tota la seva història.

Animac ja és un referent a nivell nacional i internacional i enguany ha aconseguit una assistència d'unes 27.000 persones, dels quals 11.000 ho han estat en sala, veient alguna de les projeccions. També ha incrementat el seu públic infantil, tant en les sessions Petit Animac com en les escolars, comptabilitzant-se un total de 9.000 alumnes. Cal destacar que el dissabte va ser el dia de més afluència de públic, enregistrant un aforament complet en les diferents sessions.
 
En aquesta edició, la Mostra ha rebut 700 pel·lícules de procedència nacional i internacional, de 66 països diferents, un centenar més que l’any passat. S’han projectat un total de 216 films d’animació, dels quals 5 eren llargmetratges i 215, curtmetratges.
 
Han estat quatre jornades on s'ha pogut gaudir, a més a més de projeccions, de conferències, tallers, concerts, networking i altres activitats dins dels espais habituals de la Mostra: la Llotja, el CaixaForum, el Cafè del Teatre i l’Espai Magical Media.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat l’aposta de la ciutat per aquest sector de la indústria cultural, que converteix Lleida en la capital del cinema d’animació. Així mateix, duran l’acte de cloenda, que s’ha fet a La Llotja, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i la directora de la mostra, Carolina López, han lliurat els premis de la mostra, essent el més emotiu el dedicat a la il·lustradora catalana Pepita Pardell, per la seva trajectòria, després de 70 anys en el món de l’animació.
 
També durant aquest acte s’ha donat a conèixer el premi del públic. Enguany, el curt més ben valorat ha estat ‘Bingo’, de Patrick Schoenmaker; mentre que ‘Alike’, de Daniel Martínez i Rafa Cano, s’ha endut el millor reconeixement de la secció Petit Animac. Les votacions s’han fet a través d’una aplicació de móvil, i entre els participants s’ha sortejat una bicicleta i un cotxe teledirigit.
 

La 20a edició ha rebut figures d’excepció com l’animadora Regina Pessoa (convidada especial), la directora Anca Damian, l’autora belga An Vrombaut, el co-creador de la sèrie ‘Chico Ostra’, Fabien Limousin, i la seva ‘line producer’ Violette Teysler, i la creadora de vestuari del premiat llargmetratge ‘Pos Eso’, Flora Cuevas.Comentaris

envia el comentari